Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, November 6, 2013

Sabun Marine Essence

Tgk gambar pun dah tau sabun apa nikan..
Ni ler sabun Marine Essence.
Atau nama kampung dia SABUN KETIAK!!

Wpun nama dia cam lawak-lawak gitu..
Percaya laa.. manfaat sabun  ni terbaek hokay :)

gambar cr : top agent Perak :)

Pada asalnya..
Bukan aku yang nak guna sabun ni..
Ingat nak cuba pada anak buah yang kena eczema..
Tapi disebabkan dia dah start berubat guna produk lain..
So, aku hold la dulu nak cuba pada dia..

Maka..

Pada sabun ni terbiar begitu saja..
Aku pulak laa yang try..



Apa masalah aku?!!

Aku rasa.. makhluk-makhluk comel GEMbira seluruh dunia ni..
Akan mengalami masalah kehitaman di tempat yang sama..
Cam aku ni..
Belakang leher.. berkerak hokay!!

Namun, sorry sebab tak dapat tepek gambar kat sini..
AURAT!! :)

Dengan khidmat nasihat pakar..
Iaitu Kak Azmiah Azri..
Aku pun cuba guna sabun ketiak ni..
Di bahagian-bahagian yang bermasalah tersebut..

Cara gunanya.. mula2 kerat dulu sabun ni kepada 4 bahagian..

JIMAT !! :)

Pastu basahkan sabun dan tangan..
Gonyoh perlahan sampai kuar buih..
Pastu sapu laa kat tempat2 yang bermasalah..
Seperti.. leher.. ketiak.. celah2 yang berkarat..
Biar kejap..
Pastu bilas..

Aku baru pakai 3 hari..
Kesannya sangat menakjubkan :)
Pastu sabun ni wangi gila..
Aku rasa cam ada pelembab juga..
Sebab tangan aku yang gonyoh2 manja sabun ni utk bagi dia berbuih..
Pun dah jadi lembut..


Pasni aku nak suh MIJ cuba pulak..
Dia ada masalah jerawat belakang badan..

BERAPA HARGA?!

Aku tak tau..
Sebabnya aku tak jual..
Hari tu Kak Azmiah bagi free untuk cuba dulu..

So, kalau ada sapa-sapa yang minat nak cuba..
Boleh contact Kak Azmiah Azri..

Ni FB dia..

https://www.facebook.com/nurazmiah

Next.. aku nak cuba pada tumit kematu merekah ni..
Hat ni nnt aku tunjuk gambar..
Apa yang jadi selepas 7 hari pakai.. :)
.
.
.

2 comments:

Cik Juju said...

memang best pun sabun ni cikpuan..sabun paling HOT & paling cepat abesssss... :)
bau memang addicted..harum sesangatttt..selamat bersabun ijau kak zel

Uncle Lee said...

Hi, this coming to you from Canada. Macham2 sabun pun ada sekarang...nice colour too.
About you wanting to lose weight, try drinking Chinese green tea, 3 to 5 cups a day, best after eating oily foods.
Good for your health. Try it....
You have a nice day, and keep a song in your heart.
Lee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...