Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, February 13, 2013

BR1M - bantuan laaa sangat..


Baru-baru ni Hajah call aku..
Dia suh isi BR1M tu..
Aku cakap ler.. mana layak..
Pastu dia bgtau.. kawan dia kata isi sorang je pendapatan..
Cikgu2 sekolah dia.. 2-2 bekerja ramai yang dapat..

Aku pun semangat ler nak isi..
Tahun lepas dah kena reject..
Mana tau tahun ni lepas..

Kawan aku.. sampai laki bini dapat..
Bini dia konon2 dok umah family..
Sara adik dia 2 orang yang masih sekolah..
So, dapat RM500.00

Laki dia pulak.. sara anak dan bini.. dapat RM500.00
Pastu ayah dia pulak..
Sara mak dan adik2 lain.. dapat lagi RM500.00

Pastu anak2 kawan mak aku..
Pakai kereta haibat2 belaka..
Tak jumpa laa yg iras2 Tora Terbang Merah aku tu..
Setiapnya dapat RM500.00..
Mak dia pun pulun gak RM500.00..

Aku pun isi laa jugak..
Smpi yang pendapatan..
Aku isi MIJ RM1500.00..
Aku punya pun RM1500.00..

Okay.. LEPAS!!!

Sampai tang nak hantar tu..
Ada ler pop up kat situ tulis..
Lebih kurang..

SEKIRANYA ANDA DIDAPATI MEMBERI MAKLUMAT PALSU..
ANDA BOLEH DIPENJARA... (aku lupa bape tahun)..

Terus panggil MIJ..

My Inche Jeman punya ayat berbisa...

"MAMI, JANGAN PASAL NAKKAN DUIT HARAM RM500.00 TU.. NANTI ALLAH BAGI MUSIBAH RM5000.00.."

Huhuhuhuhuhu..

MODE : INSAP!!!
.
.
.

4 comments:

Mrs Nazar said...

eh sama la al kisah kita...mode insap sebentar.... tak pa ....kita bagi pada yang betul2 memerlukan...kita dpt diskaun komuter satu malaysia dah la...hiihi..

Cik Kamoo said...

yup betul tu....baik bagi kepada yg benar2 memerlukan. thn lepas sy dapat juga, adik tolong isi ...sbb dh memang sara dia last year. so duit tu bagi dia separuh la. tahn nie takde pun apa2 berita. kalau dapat Alhamdulillah...kalau tak dapat takpelah

kakngah said...

tahun lepas aku dpt sbb aku tak keje. tahun ni bila tak dpt aku assume yg aku dah kerja makanya tak layak la. takde la aku sibuk2 hal br1m ni...

Mummy said...

heheh...betul kak...sy pun fikir camtu gak...selain tuh kiter ni takder lar susah sgt..jgn sebab kiter yg tak brapa layak ni terima BR1M, org yg betul2 lagi susah dari kiter tak dapat...kesian kat diorang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...