Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, January 30, 2013

Cheongdongdam Alice




Drama ni high rating sepanjang tayangannya selama 8 minggu..
Romantic Comedy..
Cheongdongdam tu nama tempat..
High class ler sebab dok dalam Daerah Gangnam..


Heroin...
Moto hidup dia..
"L'effort est ma force (Hard work is my strength)"

Apa sahaja dugaan yang datang..
Dia hadapinya dengan bersikap optimistik..
Dia bercita-cita utk menjadi pereka fesyen terkemuka..
Oleh itu, semua peluang yang ada dia rebut..
Masuk semua pertandingan rekaan fesyen..
Banyak menang pun..
Pastu dia sangat berpengetahuan luas tentang fesyen..
Dan dia belajar bahasa Perancis sendiri..

Akhirnya dia terpilih bekerja di GN Fashion..



Tapi.. rupanya kat situ..
Dia jadi kuli batak bini presiden GN Fashion..
Yang dulu masa sekolah adalah musuh ketat dia..
Misi heroin jahat ni adalah untuk musnahkan hidup heroin..

Bosan ditindas..
Maka heroin tetapkan misi baru dalam hidup dia..
Nak cari jodoh di kalangan orang kelas atasan..
Supaya boleh jadi batu loncatan utk capai cita-cita dia..


AKHIRNYA... hero kesayangan aku..

Peluang heroin terbuka luas..
Apabila dia berjumpa dengan hero..
Hero adalah CEO termuda dalam luxury-branded market..
Independent.. successful.. tapi berfikiran sempit sket dalam bisnes..
Sentiasa rasa ada orang nak kenakan dia..
Sebelum orang tikam dia.. dia akan tikam orang tu dulu..

Perangai dia yang paling ketara..
Dia benci dengan perempuan yg obses dengan branded item..
Dan perempuan yang nak kahwin sebab duit.. 




Nak tau camne depa ni boleh jumpa..
Kemudian jatuh cinta..
Pastu pelbagai halangan..
Pelbagai kisah yang menghiburkan..

Cer order :)

.
.
.

9 comments:

geraugebang said...

besst giler cerita ni...kak gerau suka, suka suka sangat...

farae al-farafisya said...

alamak, macam best je cerita ni...
nnt nak order utk second round pulak..

farae al-farafisya said...

alamak, macam best je cerita ni...
nnt nak order utk second round pulak..

Min Aina Ila Aina said...

yup, waiting list..

I want to lose weight said...

hehe meh order..
ramai yg kata drama ni best sangat..
aku belum tengok lagi..
dok marathon Missing You tak abih lagi

Miss Nufar said...

cane nk order?...=)

I want to lose weight said...

tgk pada header blog saya

liyanazahirah said...

saya nak tnye..drama nie format dvd ke avi ?

I want to lose weight said...

avi ada..
dvd pun ada.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...