Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, November 13, 2012

Twelve Men In A Year

Adoiii..... lebih 2 minggu terperap dalam draft..
Hari ni baru ada masa nak upkan drama ni..


Drama ni tayang awal tahun 2012..
Dalam hujung Febuari..
Pastu ada masalah sub.. tak boleh nak proses..
Baru2 ni ler baru dapat complete sub..

Drama ni bukan pasal fiction fantasy..
Mengisahkan tentang seorang wartawan majalah, iaitu heroin..
Dia sangat taksub pada bintang2 kelahiran seseorang itu..
Akan mempengaruhi hubungan cinta dia..


Heroin dia mmg kurang lawo..
Tapi, ada aku kesah..
Janji hero hensem..

Sebagai wartawan majalah, dia ada kolum khas utk diri dia..
Dalam column tu dia menulis perihal kisah cinta dia..
Pengalaman keluar dengan 12 orang lelaki yang berlainan bintang kelahiran..


Ni dia senarainya..
Ada tua.. ada muda..
Ada bangsa lain..
Ada yang matang.. ada yang cam budak-budak..
Kerja biasa.. kerja bagus..
Cam-cam jenis laa..

Ini yang membuatkan drama ni best ;)
 


Ikutkan sebenar-benarnya.. ini ler boyfriend heroin...
Depa ni dah tinggal bersama dekat setahun..
Satu hari, kawan pada heroin..
Bagitau yang dia nampak hero beli cincin berlian utk hadiah krismas...
Heroin pun excited gila laa...
Dia pun belikan boyfriend dia jam tangan yang mahal..

Masa malam krismas, dia bagi laa bf dia jam tangan tuh..
Yang hero pulak kasi dia dapur portable, minyak masak dan makanan untuk digoreng..
Heroin pun naik angin la...
Maka, digorengnya jam mahal hadiah tadi tu..

Bila hero kuar bilik air..
Baru laa dia bagi hadiah sebenar cincin berlian tu..
Malangnya... jam tangan tadi dah rosak digoreng..

Bergaduh punya bergaduh..
Depa pun break up..


Lepas dah putus tu..
Heroin pindah dok dengan BFF dia..
Masa berpisah ni laa..
Dia dapat idea untuk cari 12 lelaki berlainan zodiak..
Dan tulis pengalaman cinta dia bersama 12 lelaki tersebut...

Maka,

Akhirnya dengan zodiak mana yang dia betul2 sesuai?
Adakah dia berbalik semula pada kekasih lama?
Ataupun terus membujang sampai ke tua?

Maka sekali lagi...

Sila order ;)
.
.
.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...