Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, November 25, 2012

MAHA Part I - Sampai-sampai terus jiwa kacau..

Semalam.. mak aku ajak wat rombongan ke MAHA 2012..
Ikutkan ini laa kunjungan pertama kamiorang..
Aku mula-mula tu malas..
Sebab dah tau benda ni buat kat tempat terbuka..
Aku ni mana sesuai tempat2 panas gini..
Maklum laa lahir kat Artik..

Namun, oleh kerana pakcik aku yang keje kat MARDI..
Telah menjamin bahawa kitaorg akan dapat masuk parking dalam kawasan MARDI..
Yang betul2 sebelah dengan MAHA..
Maka, aku pun setuju laa nak pergi...


Sampai-sampai tu...
Nampak buncut khemah kemain banyak..
Aku agak cam pesta konvo jelah kot..
Cuma lebih besar..

Sekali nak gerak sana-sini nak kena tunggu tram atau bas..

GILOS!!!


Ni muka baru sampai tau..
Semua dah benyek..
Dah laa panas menyengat..
Pastu tunggu tram.. hat ni smpi penuh... smpi lagi penuh..
Orang main kerumun je naik berebut..

Tolong laaa...

Kata INTERNATIONAL!!!

Tak buleh ke arranged buat cam tali ke hape utk semua orang berbaris..
Bukan main serbu cam kambing kuar kandang..
Takkan tak faham lagi mentaliti rakyat Malaysia nih..
Janji aku cepat...
Nama sendiri inisiatif nak buat barisan ke hape.. SORRY!!


Cik Abang aku..
Nasib laa aku ni dijodohkan dengan orang yang sabar.. tak banyak ragam..  tak suka bersungut..
Jauh beda dengan bini dia..
Yang dari sampai.. sampai ler nak balik..
Merungut tak sudah2..


Ni pun nasib baik jugak...
Tak banyak ragam..
Ikut je dengan Papa dia..
Penat jalan.. masuk stroller..
Ngantuk.. tido..
Haus kasi minum...

Puan Penganjur.. sudahnya tak beli apa pun..
Beli jagung je sikit..

Secara amnya...
Untuk MAHA yang akan datang..
Bagi RM100 pun aku takmo pergi..

Masa nak balik tu.. aku tengok orang siap parking tepi highway..
Nak jalan ke MAHA tu.. mau gak ler 2-3 km..
Pastu smpi nak tunggu tram dengan bas pulak..
Orang yang datang 100 RIBU SEHARI..
Tram dengan bas.. ada laa dalam kurang 15 biji...

Satu lagi yang menyakitkan hati..
Tram dia bukan cam kat zoo tu..
Yang tu boleh diterima akal juga..
Memusing keliling zoo adalah tram yang sama..
So, ikut laa kita nak turun kat mana..

Yang kat MAHA ni..
Naik satu tram.. smpi kat tempat sayur.. TURUN..
Tunggu lak tram lain.. dah dapat naik...
Sampai tempat padi.. TURUN..
Tunggu lagi yang lain..
Sampai tempat ternakan.. TURUN...
Tunggu lagi yang lain pulak..

GILE KE HAPE?!!!!!!!

Untuk kamiorang yang ada 1 warga emas.. 2 ibu yang beranak kecik..
3 budak yang tengah melasak.. 2 baby yang bawah 2 tahun..
Dengan stroller... kelek susu.. lagi beg diapers, baju hape bagai..

INI ADALAH KERJA GILA!!
.
.
.

4 comments:

kakngah said...

last week lori workshop aku ni p hntr brg ke maha, dan2 tu pasang cita2 nk g maha. nampak gayanya.. baik aku g JJ rawang lg syiok la...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mmm... tak jadi la nak pegi sana... :)

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures said...

saya yang dekat ni pun tak gi kak..
memang kagum dengan ketabahan akak pergi MAHA :)

nasib baik si kecik tu tabah gak hee..

arinieva said...

aku lalu je kak. x sanggup nk pegi. klu msia nie weather mcm aussie ke london ke blh ler pg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...