Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, November 5, 2012

Golden Time


Drama ni dah lama giler siap..
Sebelum pi Betnam lagi..
Ntah camne.. aku leh lupa review..
Ingatkan dah udah..
Patut laa takde orang order pun... :)

Dah ler nak nunggu episod habih hari tu pun punya la lama..
Asyik bertambah2 je episodnya..
Last2 jadi 23 episod..

Drama ni.. tgk poster pun dah tau..
Citer doktor-doktor..
Kali ni kat Wad Kecemasan..

Ala-ala Grey Anatomy version Korea ler nih..


Ni heroin..
Dia merupakan pewaris Sejung Foundation...
Yang ada 5 biji hospital kat Korea..
Dia ni 1st year intern kat hospital yang dia warisi..

Dia jadi doktor bukan sebab ayah dia ada hospital..
Memang dia jenis suka membantu orang..
Ikutkan dia tak kisah pun harta benda keluarga dia..
Dia nak sendiri kerja dan dapat gaji..


Hero pulak...
Dia ni tak abiskan pun intern year dia..
Pastu dia mengajar secara part time dia pusat perubatan Oriental..

Satu hari, ada kes emergency..
Dia cuba menyelamatkan seorang budak ni..
Malangnya.. kerana dia kurang pengalaman..
Budak tu gagal diselamatkan dan mati..

Perkara  ni memberi kesan yang mendalam terhadap dia..
Maka, dia pun kembalilah ke hospital..
Untuk habiskan internship dia..

Time ni laa dia jumpa dengan heroin..


Secara keseluruhannya..
Drama ni banyak mengisahkan tentang kes-kes di wad kecemasan..
Di mana semua doktor dan nurse perlu bertindak segera..
Untuk menyelamatkan nyawa..

Pastu ada laa beberapa hal lagi..

Untuk yang gemar drama-drama kedoktoran ni..
Ini laa drama untuk kamu..
Ada beberapa drama doktor2 ni lagi..
Tapi belum ada masa nak proses ;)
.
.
.

3 comments:

Min Aina Ila Aina said...

Yey, saya suka! Dulu-dulu suka ER, House. Tapi kemudianla saya order ye kak, semput banyak keje.Dramalist dah panjang dah ni..huhu.

Natasha Musafarudin said...

Kak, boleh ada lg ke drama ni?

I want to lose weight said...

ada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...