Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, October 5, 2012

To The Beautiful You


Aku tak pernah proses drama..
Secepat aku proses drama ni..
Selalunya.. habis mgu ni..
Minggu depan baru ada di pasaran..
Tapi.. Minho punya pasal...
Semalam habis.. hari ni dah boleh order :)


Drama ni adalah Hanakimi version Korea..
Citer pasal perempuan menyamar jadi lelaki kat sebuah sekolah lelaki..

Heroin ni nama Goo Jae Hee..
Asalnya dia duduk US..
Tapi sebab minat pada hero..
Dia sanggup menyamar jadi lelaki..


Ni hero... hensem & comel..
Akak kan.. tak dapat menyamar jadi student..
Menyamar jadi makcik tukang sapu pun jadi laaaa :))

KangTae Joon ni dia juara lompat tinggi remaja..
Tapi, atas sebab cedera.. dia berhasrat untuk bersara..
Selain pasal cedera tu.. ada laaa hal2 lain yang buat dia hilang semangat untuk melompat..

Ini laa sebab utama Goo Jae Hee datang ke Korea..
Dia nak lihat Kang Tae Joon melompat kembali..


 Rahsia Goo Jae Hee ni awal lagi Tae Joon dapat tau..
Bila abang dia datang ke Korea..
Tapi dia senyapkan je..
Dia  ni nampak cam tak suka Jae Hee..
Tapi caring dia.. cam suka sangat-sangat..

Giler romantik!!!


Jejantans lain dalam drama ni pun cute-cute belaka..
Yang kiri sekali tu, saing Tae Joon..
Dia pun terer gak lompat tinggi..
Tapi dia tak pernah dapat lawan Tae Joon..

Yang rambut cam cendawan tu..
Kawan baik Goo Jae Hee kat Genie High School..
Yang paling kanan..
Hero sampingan yang paling aku dalam drama ni..
Dalam drama ni dia ketua dorm merangkap ketua pasukan olahraga..
Tegas.. tapi selalu buat lawak tak sedar :)


Dia ni pulak..
Mula-mula mmg kawan baik dengan Goo Jae Hee..
Lama-lama dia suka laa pulak..
Sampai dia ingat diri dia gay..

Tak lama lagi mamat ni nak datang Malaysia..
Minggu depan rasanya..
Sesi bertemu peminat sempena drama ni laa..



Depa dua ni last2 nyer bercinta jugak..
Tapi, sebab Goo Jae Hee dah kantoi..
Depa terpaksa berpisah..

Namun..

Berjayakah Kang Tae Joon menjadi juara lompat tinggi sekali lagi?
Adakah dia bersama dengan Goo Jae Hee?

Saksikan ler sendiri drama yang seriyes sangat cute!!!
.
.
.



2 comments:

Kisah Sufi said...

saya pun layan citer nie..pelakon2nya memang cute..terutama Min Ho..hehe..

susi said...

yer..Choi Min Ho sgt cute n hansem dlm cerita ini...but ending dia...kalo director leh kembangkan lagi..mesti lagi puas tgk...tergantung jer..ada special adetion kot yer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...