Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, October 4, 2012

Haeundae Lover



Drama ni.. 2-2 heroin peberet aku..
Tak pasti dah habis tayang ke tidak kat KBS..
Aku asalnya tak tengok pun drama ni..
Tapi.. bila baca2 sinopsis kat internet.. 
Ramai yang kata drama ni best..

Genre = romantic comedy

Drama ni secara amnya..
Mengisahkan hero yang hilang ingatan..
Hero ni asalnya adalah seorang peguam..

Masa tengah menjalankan tugas..
Dia kena langgar dan hilang ingatan..
Kat Korea.. peguamcara depa, dah macam polis..
Depa akan turun sendiri menyiasat dan menangkap penjenayah..

Bila dia hilang ingatan..
Dia pergi join geng gangster..
Sebab dia ingat sebelum amnesia tu dia adalah seorang gangster..

Lepas tu dia jatuh cinta dengan anak ketua gangster..



Ni ler anak ketua gangster tu merangkap heroin..
Orang yang sama jadi heroin I Need Romance season 1..
Dia ni keje sebagai penjual ikan..
Seorang yang ceria dan berfikiran positif..



Yang ni pulak 2nd heroin..
Dia ni tunang hero sebelum hero hilang ingatan..
Anak seorang menteri..

Selalu hero ngn 2nd hero sama hensem sampai tak tau nak pilih..
Kali ni heroin ngn 2nd heroin lak..
Sama-sama cun.. sama-sama baik..


Bila hero dah dapat balik ingatan dia..
Dia jadi serba salah..
Sama ada nak bersama dengan awek dia skang..
Atau nak kembali ke tunang dia..
Kembali menjadi peguam dan tinggalkan geng gangster dia..

So, apa dan mana satu pilihan dia..
Tengok laa sendiri drama ni nanti :)
.
.
.

1 comment:

♥cikmOt♥ said...

yang ni ada bahan bakar dak...kalu ada email kita ye...

comot81@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...