Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, October 31, 2012

Faith / The Great Doctor


Akhirnya...

LEE MIN HO
WAHAI ORANG KAMPUNG!!!!

Dia macho giler dalam drama ni..

Genre drama ni romantic action fiction..
Agak menyerupai dengan Queen In-Hyeon's Man dan Time Slip Dr. Jin..
Berkisar kepada seorang doktor yang boleh pergi ke zaman silam..
Kali ni bukan Joseon..
Ke zaman Goryeo..


Secara umumnya..
Drama ni pasal seorang jeneral dari zaman silam..
Bercinta dengan seorang doktor wanita dari zaman sekarang..
Yang telah pergi ke zaman silam..
Melalui pintu masa cahaya mistik...

Asalnya, hero ni mengiringi raja yang akan memerintah Goryeo yang diperolehi daripada Kerajaan Yuan hasil perkahwinan raja dengan puteri Yuan..

Dalam perjalanan, mereka telah diserang dan puteri raja cedera parah..
Atas arahan raja, hero telah masuk ke dalam pintu cahaya mistik dan telah muncul depan statue perkampungan tradisi di Seoul, Korea pada zaman sekarang 2012.

Misi dia adalah untuk mencari seorang doktor..
Untuk merawat puteri raja..
Kerana kematian puteri akan mengeruhkan keadaan..


Ni ler doktor yang hero bawak balik ke zaman Goryeo..
Iaitu heroin ler... :)

Depa anggap doktor ni adalah doktor dari syurga..
Padahal dia hanya datang dari masa depan..


Memang penuh cabaran ler hero nak bawak balik heroin..
Dengan dia pun confuse bila muncul kat zaman moden..
Dah tu tak pasti ia ke tidak heroin tu The Great Doctor..



Hero ni awalnya hidup dia hanya untuk berbakti pada raja..
Dia tak kisah bab duit.. bab pompuan..
Kalau takde keje nak buat.. dia lebih minat tido..

Bila dia dah bawak dr Yoo tu ke zaman lain..
Maka, dia laa yang bertanggungjawab untuk jaga doktor tu..

Akhirnya.. depa saling jatuh cinta..

Pastu mesti laa ada masalah..
Yelah.. sorang hidup zaman lain..
Sorang lagi zaman lain..

Jadi, siapakah yang akan berkorban?
Hero atau heroin?
Atau kedua-duanya tak dapat bersama?

So, meh order ;)
.
.
.

2 comments:

Fara Dilot said...

gile ensem kot lee min ho dalam citer ni.. rase nak bawak balik jek letak kat umah... haha

Min Aina Ila Aina said...

Kak Zel, dengarnya Rain ada berlakon filem ye...Soar Into The Sun, agak-agak best ke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...