Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, October 30, 2012

Answer To 1997

Sorry ye reader..
Sangap tul skang ni takde citer nak hapdet blog..

Kebetulan ada 2-3 drama Korea yang belum sempat review..
So, layankan jelah..


Drama ni asalnya aku tak download pun..
Sekali tu adik aku cakap drama ni best..
Rating tinggi drama nih...
Dah download tu..
Subtitle pulak payah cari..

Akhirnya sesudah bertungkus lumus..
Dapat gak siapkan drama nih..

Drama ni pasal 5 sekawan yang membesar bersama di Busan..
Orang Busan ni kalau cakap..
Dialek lain sikit dari orang Seoul..
Banyak Idgham sket...

Lebih kurang drama ni..
Masa skang depa dah umur hampir 30 tahun..
Mengimbau kembali zaman depa sekolah dulu..
Tahun 1997...


Yang atas tu hero baru..
Yang bawah heroin baru..
Tapi depa 2 ni berlakon memang best..

Hero sejak zaman sekolah seorang yang pandai..
Heroin lak kalau periksa nombor last manjang..
Depa ni berjiran..
Disebabkan hero ni anak yatim..
Dia selalu lepak kat rumah heroin..

Akhirnya dia jatuh sayang pada heroin..

Malangnya.. abang dia pun suka heroin jugak..

Abang dia ni pulak..
Seorang jutawan internet..
Tapi setiap kali untung juta-juta..
Dia akan dermakan kesemua keuntungan dia ..




Hero ni skang adalah seorang hakim..
Camne ek.. kalau perbicaraan..
Dapat hakim cute camni? :))

Dia terpaksa bertahan hati..
Daripada berterus terang pada heroin pasal perasaan dia..






Ni masalah lain pulak..
Tapi aku suka depa 2 ni... sweet..

Selalu kita tengok drama.. 2nd hero mesti suka gak sama heroin..
Ni lain sket..
2nd hero suka sama hero :)

2nd hero ni kawan baik pada heroin dan hero..
Dia tinggal sekali dengan hero..
Dan dia seorang doktor..


Secara keseluruhannya..
Aku enjoy dengan drama ni..
Flash back yang kemas dan teratur..

Kalau dulu korang sekolah kat Korea..
Boleh laa feeling lelebih sket tengok drama ni..
Hampir keseluruhan OST drama ni..
Menggunakan lagu top 90-an..
Lebih kurang kat Malaysia masa tu zaman rock kapak ler..

So, kalau nak tahu kesudahannya drama ni..

Cer order ;)
.
.
.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...