Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, September 20, 2012

Hello God

 

Tetiba dapat seru nak proses drama ni..
Drama lama dan sangat best..

Bermula dengan kegembiraan..
Tapi nak last2 banyak perkara sedih yang berlaku..

Atas tu hero..
Dalam drama ni nama dia Haru..
Haru ni mentally disable..
Dia cacat dari kecik.. wpun dah besar..
Otak dia hanya IQ 65 dan dia berperangai macam budak 7 tahun..



Yang kiri sekali tu doktor neurosurgeon..
Dia lakukan pembedahan ke atas otak Haru..
Dan operation itu berjaya..

Haru secara tiba-tiba menjadi seorang yang genius..
Dengan IQ 180...
Seterusnya dia jadi sangat terkenal..



Ini heroin..
Kalau dah ada sorang je heroin..
Tapi 2 hero.. dah boleh agak ler kan apa yg jadi..
 
Dia ni sebenarnya hidup dalam pelarian polis dan samseng atas sebab hutang..
Dia jumpa Haru dan menyamar jadi cikgu Pendidikan Khas..

Haru pulak jatuh cinta dengan heroin ni..
Pasal heroin ni la dia nekad menjalani operation..



Oleh kerana dia dah jadi genius..
Dia berjudi untuk bayar hutang heroin..
Sayangnya.. heroin jatuh cinta dengan doktor bukan dengan dia..

Sementara tu.. Haru rasa cam ada yang tak kena dengan badan dia..
Tapi awal2 tu dia diamkan je..
Makin lama keadaan dia makin teruk..

Malang makin bertimpa..
Tiba2 doktor yang bedah dia tu mengalami kecederaan pada tangan..
Menyebabkan dia tak boleh buat operation lagi..



Masa dah episod2 last ni..
Memang mengundang air mata jelah...

Haru punya last wish..
Dia nak habiskan minggu2 terakhir dia dengan heroin..

Namun,

Adakah hero mati?
Adakah akhirnya heroin beralih cinta?
Dapatkah Dr Dong Jae sembuhkan Haru?
.
.
.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...