Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, September 3, 2012

Ghost @ Phantom


Bukan genre kesukaan aku..
Action thriller..
Tapi untuk bagi keadilan kepada semua peminat Kdrama..
Aku siapkan jugak master drama ni..

Drama ni tengah main kat 393..
Dah nak habis pun...

  

Hero seorang anak anggota polis berpangkat tinggi..
Dia lulus dengan cemerlang masa kat akademi polis..
Tamat belajar dia terus dapat ketuai skuad..
Yang menjurus kepada Cyber Crime..

Dia kena handle satu kes..
Yang melibatkan penipuan cyber melalui perjudian..
Masa dah hampir nak selesaikan kes..
Data-data penipuan tersebut telah dimusnahkan..
Oleh satu penjenayah cyber yang dipanggil Hades..


Awek ni pulak detektif..
Dia sedang menyiasat kes kematian seorang aktres..
Yang dikatakan membunuh dia dan sebelum tu menghantar posting kat tweeter kata dia nak mati dah disebabkan satu skandal seks..

Hero yang sedang siasat berkenaan Hades..
Mendapati Hades telah berada di rumah aktress berkenaan..

Hero dapat tangka Hades..
Yang mengejutkan..
Hades adalah bekas roomate dia masa kat akademi polis..
Yang skang ni dah bekerja sebagai wartawan...




Hades tak mengaku dia terlibat dengan kematian aktress tersebut..
Cumanya dia ada terserempak dengan pembunuh sebenar aktres tersebut..

Drama ni walaupun agak berat..
Tapi sekali dah tengok..
Akan tersangkut terus untuk mengetahui apa akan berlaku selanjutnya..
Ada banyak twist dalam ni..
Tengah2 drama tu rasa cam boleh teka siapa dan apa akan berlaku..
Tapi yang jadi sebaliknya..

Oleh itu..
Untuk peminat2 action thriller..
Tak pun peminat So Ji Sub (ni 1st drama dia lepas abih tentera)
Apa tunggu lagi?!!


:)
.
.
.

5 comments:

Min Aina Ila Aina said...

menarik tertarik...saya KIV dulu ye yang ni, nak hangkut sekaligus dengan thriller yg lain nnt. Sebab sekarang tak dan langsung nak layan cd.huhu.

ezamy said...

Salam kak.... selalunya saya jadi silent reader blog nih...tapi disebabkan akk ada citer ghost saya terpaksa gak komen huhuhu..... Nak beli citer GHOST la... pastu alang kepalang nak beli citer MACKEREL RUN gak la...Macamana nak order nih

ezamy said...
This comment has been removed by the author.
I want to lose weight said...

ezamy, emel akak spiderx_woman79@yahoo.com atau sms 0125865752 :)

asYDhia said...

cerita ni mmg best...klau dah tengok episod 1 sure nak tgk smpai abis hehehe...really good story for me...drama ke 2 sanggup saya wait tiap2 hari kat channel 393 slps FIRST WIVES CLUB ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...