Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, September 17, 2012

Gaksital @ Bridal Mask


Kali ni drama zaman pertengahan pulak..
Asyik Joseon.. zaman moden..
Ni kita pi lak kat zaman Jepun berkuasa di Korea..

Drama ni ikut rating.. sangat baik..
Patut 20 episod..
Memanjang sampai 28 episod..
Kat Malaysia tengah main lagi..
Kat Korea minggu lepas dah habis..

Walaupun panjang..
Ikut review.. drama ni best sampai ke saat akhir..
Aku belum tengok lagi sebab baru sudah proses jer..


Ni hero...
Dalam drama ni pakai nama Lee Kang To (LKT)..
Dia ni seorang detektif..
Tapi tak tahan dengan penindasan yang diterima..
Dia cam berpaling tadah dan bekerja untuk Jepun..
Tugas dia untuk mencari pemberontak yang nak lawan Jepun..

Dendam dia bermula bila ayah dia..
Yang telah menyertai kumpulan pembebasan mati dibunuh..
Kemudian abang dia pulak kena pukul sampai cacat..
Oleh kerana itu dia tidak percaya pada gerakan pembebasan..
Dan menjadi detektif untuk mendapatkan apa yang dia mahu..



Tugas utama dia adalah untuk menangkap pemberontak..
Yang menyertai gerakan pembebasan..
Masa ni laa dia jumpa heroin..

Makin dia menyiasat dan menangkap pemberontak..
Makin dia rasa diri dia bersalah pada negara dia sendiri..
Dan akhirnya dia menjadi Gaksital tersebut..


Yang comel ni.. dalam drama ni dia adalah seorang guru dari Jepun..
Dia ni awalnya OK jer.. Dia kawan baik dengan Lee Kang To..
Biasalah.. pasal pompuan, kawan boleh jadi lawan..
Dia suka heroin.. malangnya heroin lak suka Lee Kang To..
Dari seorang cikgu yang sweet... dia ni bertukar jadi main antogonist..
Kira orang paling jahat dalam drama ni..

Hat ni Kak Zel kurang gemor..
Yang hensem jadi orang jahat!!

Oleh itu..
Drama rating tinggi camni..
Rugi kalau korang tak tengok..

Nak tengok.. cam biasa okay :)
.
.
.

3 comments:

mabs_pay said...

heheheh..kumpul dulu..baru amik sekali gus...

Min Aina Ila Aina said...

detektif2 ni i suke.. tapi tunggu dulu yang ahri tu pon tak sempat nengok lagi. Nanti agak2 dah cukup korum saya emel na..

Min Aina Ila Aina said...

Dah selesai marathon tengok cerita ni sempena cuti raya..hehe. BEST! Nak tengok review saya leh ke sini

http://minaina-ilaaina.blogspot.com/2012/10/korean-drama-review-gaksital-bridal-mask.html

Awal tahun depan Joo Won hero drama ni berlakon dalam The Secret Lover, nanti Kak Zel proses ye bila dah ada. IRIS 2 pun dengarnya tahun depan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...