Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, September 19, 2012

Chilling Romance @ Spell Bound


LEE MIN KI !!!!

Ikutkan ni filem tahun lepas..
Aku lupa nak proses..
Baru-baru ni baru teringat pasal filem ni..
Ini filem ye.. bukan drama...

Ikutkan filem ni genre horror..
Tapi cam lawak-lawak sket pun ada..
Romantic scene.. banyak giler!!
So, lebih kurang "horror romantic comedy"


Lee Min Ki dalam filem ni dia keje sebagai magician..
Mula-mula dia jumpa heroin ni..
Kat salah satu persembahan magic dia laa..
Oleh sebab pompuan tu muncul ala2 miserable sket..
Dia jadi inspirasi untuk hero wat persembahan magik bertema..
Heroin tu pun jadi back stage crew untuk persembahan hero..
Tapi heroin ni selalu je mengelak untuk bersama-sama dengan colleagues lain..
Sampai la satu hari, dia berjaya ajak heroin join sama..

Esoknya, hero call heroin..
Namun dia terdengar suara pelik dalam phone..
Lalu dia ambik keputusan untuk pergi ke rumah heroin..
Kat sana cam-cam benda pelik dia jumpa..
Ada hantu budak kecik yang mula2 dia tak sangka adalah hantu..
Rupanya heroin boleh nampak hantu dan tinggal dengan beberapa ekor hantu..



Heroin ni dapat kuasa luar biasa apabila dia terlibat dalam kemalangan..
Dalam kemalangan tu kawan baik dia mati..
Dan roh kawan dia tu asyik menghantui dia..
Menyebabkan hidup dia sentiasa dalam kesusahan..
Bukan diri dia sahaja..
Orang yang dekat dan rapat dengan dia pun akan mengalami nasib buruk..
Atas sebab itu keluarga heroin pun lari ke oversea tinggalkan dia..

Hero pulak.. mula2 niat dia nak tolong je..
Namun akhirnya jadi suka pulak pada heroin..
Dan pastu.. nasib buruk pulak asyik menimpa hero..






Citer hantu skang ni pun dah banyak romantic scene :)

Tapi, masa roh kawan dia mengamuk kat magic show hero..
Memang sangat menakutkan..



Nak tahu apa sudahnya..

Kenapa roh kawan heroin asyik menganggu?
Apa barang roh tersebut yang dia terambil?
Bagaimanakah nasib hero?
Adakah mereka berjaya menenangkan roh-roh di sekeliling mereka?
.
.
.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...