Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, August 26, 2012

Time Slip Dr Jin


Kasi hilang mood raya sket..
Jom layan drama Kokoya baru.. :)
Selalu orang Joseon mai ke Seoul..
Kali ni orang Seoul lak pergi ke Joseon..

Dan... drama ni memang best..
Siap ada extended episode..
Lepas tu ramai yang dah booking wpun drama belum siap..


Ni ler Dr Jin nyer..
Jin Hyuk ni seorang doktor Neurosurgeon yang sangat handal..
Success rate dia dalam pembedahan otak hampir perfect 100%..
Seperti biasa..
Selalu hero kalau dah perfect sangat..
Mesti ala2 eksyen sket.. kurang bertimbang rasa..
Selepas membuang satu tumor dalam otak pesakit..
Secara tiba-tibanya..
Dr Jin telah berpindah ke zaman Joseon..
150 tahun kebelakang..


Ni girlfriend Dr Jin.. Yoo Min Na
Dia pun seorang doktor jugak..
Tapi masih intern.. seorang yang baik hati..
Tapi suka moody..

Dia ni dengan Dr Jin kenal dari kecik..
Satu hari dia ni pi buat kerja sukarela..
Entah camne ada satu orang tua ni jatuh dan cedera di kepala..
Dia call Dr Jin.. suh prepare untuk selamatkan orang tua ni..
Tapi Dr Jin kata org tu takkan dapat diselamatkan..

Yoo Min Na masuk kereta dgn perasaan geram dan terus drive
Time ni ler dia accident..
Wpun sudah dibedah oleh Dr Jin..
Tapi awek dia ni koma..


Rupa memang sama..
Tapi ni orang lain di zaman Joseon.. ni Hong Yong Rae
Dia ni yang banyak tolong Dr Jin kat sana..
Wpun rupa sama.. tapi karekter berbeza..
Dia ni ikutkan asalnya anak bangsawan..
Namun selepas peralihan kuasa..
Keluarga dia jadi bangsawan terbuang..

Bila dah jumpa dengan Dr Jin..
Dia banyak tolong Dr Jin..
Dan mula mempelajari ilmu2 perubatan dari Dr Jin..


Mamat ni yang buat aku nak sangat tengok drama ni..
Jae Joong..
Tapi dalam drama ni dia jadi orang jahat sket laa..
Dan dia suka heroin yang zaman Joseon tu..
Depa pun kalau ikutkan dah ditunangkan oleh keluarga..
Bila Dr Jin muncul..
Kira cam saingan dia laaa untuk dapatkan cinta tunang dia tu..


Camne kesudahan drama ni..
Aku pun tak tau lagi..
Sebab belum sempat tengok lagi..
Lama sangat cuti raya :)

Kalau korang nak tau..
Apa lagi..
Cercepat order ;)
.
.
.

3 comments:

Min Aina Ila Aina said...

Ha'a Maadu banyak betul post pasal Dr. Jin ni. Kak, kalau ada drama thriller update ye. TQ.

I want to lose weight said...

thriller yg bakal menyusul..

GHOST
BRIDAL MASK
THE CHASER

Min Aina Ila Aina said...

Ok kak Zel, nanti review na...saya biasala layan thriller, lagi best kalau ada tembak-tembak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...