Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, August 28, 2012

A Gentleman's Dignity


Memula aku tak download pun drama ni..
Atas hasutan beberapa customer tegar..
Aku pun membiarkan laptop & streamyx terpasang 3 hari 3 malam..
Download sekaligus episod 1 sampai episod 20..


Rupanya drama ni memang best :)

Drama ni ala-ala drama Sex and The City version lelaki..
Secara amnya..
Drama ni mengisahkan 4 lelaki yang diambang 40-an..
Mempunyai kerjaya yang baik..
Menghadapi pelbagai masalah dalam cinta, perkahwinan dan keluarga..

Depa ni dah kawan sejak zaman kolej..
Ikut umur macam dah matang sangat..
Tapi, ketidakmatangan depa ni yang menjadikan drama ni lawak...


Secara khususnya..
Drama ni lebih menjurus kepada hubungan depa 2 ni..
Old skool punya hero dan heroin.. :)

Dalam drama ni.. hero adalah seorang arkitek..
Heroin pulak seorang guru sekolah yang giler garang..
Hero suka dia at the first sight..
Namun heroin tak berapa suka pada dia..

Selepas beberapa episod mencuba..
Akhirnya dapat laaa jugak..
Namun, depa putus apabila heroin tahu..
Yang budak paling banyak bawak masalah kat sekolah..
Adalah anak hero rupanya...


 Ini ler barisan2 couple yang ada dalam drama ni..
Yang paling kiri tu Collin..
Pasal dia kang kat bawah aku citer..

Couple yang baju merah tu.. Lee Jung Rok - Park Min Sook
Depa ni married couple..
Tapi suami dia selalu tanggalkan cincin kahwin..
So that, boleh laa menggatal..

Yang kedua..
Hero dengan heroin..

Yang ketiga.. Im Tae San - Hong Se Ra
Depa ni hobi adalah bergaduh..
Kejap putus.. kejap sambung..
Namun, di akhir episod Hong Se Ra pregnant..
Kahwin ler depa..

Yang hujung sekali tu... Choi Yoon - Im Meari
Choi Yoon tu kematian isteri..
Im Meari ni pulak adalah adik Im Tae San yang suka sangat pada Choi Yoon..
Dan abang dia sangat menentang hubungan depa ni..

Tapi.. dekat2 nak last..
Abang dia suh kawan dia kahwini laa adik dia :)


Ini barisan heroin


Collin ni pulak... penyedap bagi yang minat lelaki jambu...
Dia ni datang ke Korea untuk cari bapa kandung dia..
Bapa kandung dia antara 4 orang tu laa..
Yang mana satu dia pun tak tahu awalnya tuh..

Bagi aku citer ni best..
Gambaran realiti sebenar..
Takde dah sekejap zaman Joseon..
Kejap kat Seoul..
Kejap tukar tubuh la...

Tapi, penerbit drama ni adalah penerbit yang sama keluarkan Secret Garden..

Untuk  menikmati kebestan drama ni..
Cer order :))
.
.
.

1 comment:

:: YATIE ::KHAYRA SHOPPE said...

best giler citer ni..saya follow week by week kat dramacrazy,tapi nyaris ilang feel bile 2 minggu postpone sebab olimpik aritu..tapi serius citer ni antara yg best sbb relationship sume nampak real..favourite couple jung rok-min sook ngan me ahri -yoon=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...