Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, June 26, 2012

Queen In-Hyeon's Man



Drama ni kategori wajib tengok..
Jalan citer best...
Pelakon-pelakon pun best..

Mula-mula cam fed-up nak proses drama ni..
Sebab subtitle lari giler2 punya..
Mesti aku salah download version..

Apa pun.. berkat kesabaran Kak Zel yg sentiasa lapar..
Siap juga 16 episod drama ni..


Ni hero.. Kim Bong Do (KBD)...
Dia ni asalnya dari zaman Joseon..
Dia dari kalangan high ranking officer ler jugak..
Tapi disebabkan fitnah, keluarga dia semua mati dibunuh..

Dalam menyiasat siapa yg sebabkan kematian keluarga dia..
Dia dapat tangkal (talisman) daripada orang gaji dia..
Tanpa disangka-sangka..
Talisman tersebut boleh menyebabkan perkara ajaib berlaku..

Apabila berada dalam keadaan bahaya..
Tatkala dia recite perkataan dalam tangkal tersebut..
Dia akan pergi ke 300 tahun ke depan..
Iaitu 2012!!!


Hat ni heroin.. dia dari 2012..
Choe Hui Jin ni seorang pelakon yang so-so gitu..
Dia dapat jadi heroin untuk drama historical..
Yang mana dalam drama tu dia jadi Queen In-Hyun..
Drama Queen In-Hyun ni..
Mengisahkan tentang pergolakkan yang berlaku pada zaman Kim Bong Do..

Dia ni character dia cam sengal2 udang sket..
Tapi sweet...

Dia orang pertama yang jumpa Kim Bong Do..
Mula-mula dia igt diri dia dah gila..
Lama-lama dia lak naik syok kat Kim Bong Do..


Yang tepi belah kanan tu..
2nd hero.. Hang Dong Min..
Dia ni ex-bf Hui Jin..
Dia laa hero dalam drama yang depa tengah shooting..

Hang Dong Min ni sibuk nak couple balik dengan Hui Jin..
Hui Jin memang tak suka dia..


Depa berdua ni cepat je jatuh cinta..
Tapi memang banyak rintangan laa dalam hubungan mereka..
Disebabkan hero masih ada tanggungjawab di zaman Joseon..
Dia selalu jelah hilang begitu sahaja..
Tinggalkan heroin tertunggu-tunggu.. terbengong-bengong sorang...


Sampai laa satu hari..
Masa kat zaman Joseon..
Talisman tu terpotong dua..
Akibat dari terpotong tu..
Hero hilang ingatan..
Tapi heroin ingat kat dia..
Cuma masa cam terhenti satu bulan..
Dan satu bulan tu hilang begitu sahaja...



Bila keadaan semua dah OK..
Hal-hal kat zaman Joseon pun dah selesai..
Kim Bong Do ambil keputusan untuk terus tinggal di 2012..

Namun, apabila pemberi talisman mati dibunuh..
Secara tiba-tiba.. Kim Bong Do kembali semula ke zaman Joseon..

Selepas tu dia tak mahu lagi Hui Jin sedih..
Dengan kejap muncul.. kejap hilang..
Dia ambil keputusan bakar talisman tersebut..
Supaya ingatan Hui Jin kepada dia hilang..

Tapi.. tapi.. tapi...

Kalau dah cinta sejati tu kan...

Kena tengok sendiri apa sudahnya drama ni?
Adakah Kim Bong Do bunuh diri?
Adakah Hui Jin couple balik dengan Hang Dong Min?
Berjayakah Kim Bong Do kembali ke 2012 tanpa talisman?


THEY ARE OFFICIALLY DATING!!!!!

Masuk ruangan gossip pulak..
Tau dak..
Masa drama ni tengah shooting..
Hero, Ji Hyun Woo.. buat pengakuan terbuka..
Yang dia suka pada Yoo In Na (heroin)

Tapi mula2 tu heroin wat diam je..
Yelah.. kat Korea ni lain sket..
Bila pojaaan ramai ni couple ke hape..
Tetiba kang banyak je antifan..


Namun, selepas 10 hari pengakuan hero..
Dalam satu rancangan..
Yoo In Na bagitau..

JI Hyun Woo...
Bukan lagi Queen In-Hyun' Man..
Tapi dah tukar Yoo In Na's Man..

Ssssoooooooo ssssweeeeeeettttttt!!!!


Gambar-gambar ni..
Candid masa depa kuar dating...

Ini laa salah satu faktor yg menyebabkan drama ni best..
Chemistry pelakon yang sangat baik..
Kalau bab kiss tu.. nmpk real sangat..
Pastu muka hero tu.. sentiasa nampak cam dia caring sangat pada heroin...

So, apa lagi..

Dah gaji kan?!!!

wink.. wink ;)
.
.
.








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...