Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, June 21, 2012

Jillian - Shred It With Weights


Kali ni ada tambahan instrumen..
Kettlebell...
Tu yang cam Jillian pegang..
Kat bawah ada gambar jelas..
Tapi kalau takde.. boleh guna dumbbells yang biasa tu..



Kettlebell ni jauh lebih berat dari dumbbell..
Paling tidak pun... 12 pound..
Yang Jillian guna tu 20 pound..

Please hati2 bila guna DVD ni..
Sebab banyak sangat swing.. swing..
Sat gi ada yang terswing kepala anak..

Dalam ni ada 2 level..
Tak payah buat 2-2 sekali gus..
Setiap level boleh buat secara berasingan..
 
Pastu ada Kettlebell Instruction..
Make sure korang tengok dulu video yang tu..
Cara yang betul nak hayun2.. angkat2 kettlebell tu..
Kang salah angkat.. ada yg terkempuk kepala sendiri..

Dah tu kalau takde..
Jangan nak mereka-reka pulak..
Pi hayun CEREK AIR kat dapur tu :))

Dumbbell pun boleh pakai..
Cuma dapatkan yang berat sket dari 1-2 kilo tu..
 

Tu perempuan yang belah kanan tu pakai dumbbell biasa...
 
Tahap kesukaran DVD ni = medium
Takde la susah cam Extreme Shed & Shred dan Killer Buns & Thighs..
Untuk beginner.. ok laa..

Hehehe..
Cam laa aku dah buat sangat :))

So, kalau nak.. sila :)
.
.
.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...