Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, June 18, 2012

Jillian - Extreme Shed & Shred


Yang ni... kalau ko beginner..
Baru start exercise 2-3 hari lepas..
Tak payah laa guna hat ni..
Tak sesuai...

Tapi.. untuk yang rasa 30 Days Shred tu sangat bosan..
Kira cam dah expert bebenor..
Meh tukar ke Extreme Shed & Shred ni :)

Hat ni jenis Fat-Blasting.. boleh bantu turunkan kg..
and get SHREDDED fast!
Style aerobic nyer combine everything from kickboxing and Brazilian Jiu-Jitsu to yoga and weight training.
it includes all kinds of different moves. There are body weight moves, moves using hand weights, yoga, martial arts inspired moves, cardio, isometric holds, high intensity intervals, and some kickboxing

Dumbbells wajib ada jugak ye..

Ada 2 level sahaja..
Level 1 lebih kurang 43 minit..
Level 2 52 minit..
Boleh pilih nak buat 1 je ke..
Atau dua-dua sekali..
Setiap level ada warming up & cooling down..


Kalau nak wat 2-2 level sekali..
Boleh skip cooling down level 1 dan skip warming up level 2..
So, kurang laa masakan..
Seperti yang dinasihatkan sebelum2 ini..
Sebelum buat apa2 aerobic utk kali pertama..
Sila tengok dulu keseluruhan aerobic tersebut (tanpa buat)

Diperingatkan sekali lagi..
Ini adalah jenis TOUGH workout..
 
Aku ada gak baca review2 yg dah buat workout ni..
Ada yang tak boleh bangun lepas habis 2 level..
Ada yang rasa otot terkoyak la...
Tapi biasa laa kan.. mula2 :)



Minah ni buat mula 14 Febuari 2012 sampai 26 Mac 2012..
Tgk bape beza bentuk badan dia..
Kurus tang peha yang wat i teruja sangat..
Aku rasa..
Sesapa yang boleh follow dalam 30 hari..
Bulan depannya korang leh sign up utk K-POP dancer competition..
Setakat k-pop-k-pop tu.. celah gigi Kak Jillian je :))

Last but not least..



.
.
.


6 comments:

POSH76 said...

adohai nak carilaa...mmg dah bosan yg 30days shred tu

Mummy said...
This comment has been removed by the author.
Mummy said...

seeloknya untuk aerobik nih memang nak kena ada beberapa vcd...kira macam koleksi lar untuk elakkan bosan...kat kedai vcd pun ada jual tp pastikan beli ikut kesesuaian...

noradzlina.kamdani said...

pergh...

Min Aina Ila Aina said...

30 days shred tu pun saya dapat buat step 1 sajo...dah terkehel ankle maaa...dapat buat 2 minggu je pastu stop sebab walaupun lepas senaman kaki tetap ngilu. Badan fragile sungguh.

Min Aina Ila Aina said...

30 days shred tu pun saya dapat buat step 1 sajo...dah terkehel ankle maaa...dapat buat 2 minggu je pastu stop sebab walaupun lepas senaman kaki tetap ngilu. Badan fragile sungguh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...