Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, June 6, 2012

The Equator Man


Kita beralih ke melodrama pulak :)
Drama ni dah tengok sikit-sikit..
Boleh tahan best!!
Wpun hero dengan heroin suam2 kuku..
Tapi jalan citer yang menarik..


Dia ni hero..
Pernah jumpakan?
2nd hero citer Full House..
Ops.. silap!! 2nd hero drama Dr. Champ

Secara keseluruhannya..
Drama ini berkisarkan persahabatan..
Tikam belakang.. dan perebutan siapa lagi best..


Drama ni mmg mula dari zaman depa sekolah..
Yang cute tu 2nd hero..
Masa kat sekolah, depa ni tak berkawan pun..
Kenal-kenal gitu sebab satu sekolah je..

Depa start jadi baik bila hero selamatkan 2nd hero dari pemiutang..
Lepas tu depa jadi kawan baik..

Background depa lebih kurang sama..
Miskin.. tapi yg hero ni malas belajar..
Yang 2nd hero pulak belajar sungguh2 utk jadi org yang berjaya..


Ketegangan antara depa ni bermula apabila ayah hero mati secara tiba-tiba..
Pastu ada hubungannya dengan ayah 2nd hero..
Hero pulak disebabkan pengkhianatan 2nd hero..
Dia koma 13 tahun dan menjadi buta..
2nd hero ni sebenarnya nak cover salah ayah dia atas kematian ayah hero..

Lepas 13 tahun..
Hero jadi CEO satu kompeni ni..
Dan 2nd hero jadi peguamcara..


Ni heroin..
Dia ni cam sukarelawan membantu orang buta..
Kan hero pernah buta..
Dari situ laa depa kenal dan jatuh cinta..
Tapi, lepas tu hero clashkan heroin..
Sebab dia rasa masa depan heroin kelam kalau bersama dengan dia..

Lepas 13 tahun..
Depa ni jumpa balik..


Lepas dia dah tau kisah sebenar..
Hero pun nak balas dendam..

So, apa kesudahannya..

Cer tengok sendiri :)
.
.
.

1 comment:

nida79 said...

zel, tu uhm tae woong 2nd hero Dr Champ.. bukan 2nd hero full house...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...