Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, May 28, 2012

Rooftop Prince


Drama yang ditunggu-tunggu ramai..
Rooftop Prince...

Secara amnya..
Drama ni pasal Maharaja Lee Kak yang secara tiba2 crown princess dia mati lemas..
Dia syak, crown princess tersebut mati dibunuh..
Maka dia upah 3 penyiasat luar istana..
Untuk siasat kematian mengejut tersebut..


Semasa depa menyiasat dan mencari siapa yg bunuh crown princess..
Secara misterinya..
Tiba-tiba depa travel ke 300 tahun ke depan..
Dan muncul di sebuah rooftop apartment di Seoul Korea..

Rooftop Apartment itu pulak..
Adalah milik seorang gadis bernama Park Ha (heroin)..
Yang baru balik ke Korea daripada US untuk mencari ibu bapa kandung dia..


Putera Lee Kak terperanjat sebab muka Park Ha..
Sebijik cam crown princess yang mati lemas tu..

Mula laaa babak2 comedy citer ni..
Maklum laa depa dari zaman Joseon..
Dengan rambut panjang..
Cakap dengan bahasa lama..
Tiba2 muncul kat era moden.. kat Seoul lagi :))
Park Ha yang tolong depa adjust dengan kehidupan masa kini..

Yang part cerita zaman lampau..
Time Joseon tu..
Hangpa kena tengok sndr drama ni..
Susah mau citer.. sebab drama ni 2 zaman..

Aku review yang zaman 2012 je :)


Drama takkan best kalau takde orang jahat..

Orang jahat pertama adalah kakak tiri heroin.. iaitu Se Na..
Dia ni dari kecik.. mmg ada je tak puas hati dengan Park Ha..
Park Ha sampai hilang kat US pun..
Dia laa punya pasal..

Satu lagi jahat... sepupu hero..
Dia ni sebab nak rebutkan pangkat CEO hero..
Dia sanggup tolak hero jatuh masuk laut kat US..


Nak jadi citer..
Si jahat sorang tu...
Dia keje sebagai PA nenek hero..
Jatuh cinta pulak kat hero..
Lagi laa macam2 cara dia guna untuk singkirkan Park Ha..
Nak2 pulak bila dia tau Park Ha adalah anak jutawan terkemuka..
Dia sanggup berkomplot dengan sepupu hero..

Yang sepupu dia pulak..
Awal2 tu dia yakin betul yang hero dah mati kat US..
Bila hero muncul balik..
Dia terperanjat mula2 tu..
Tapi bila tau hero tak ingat apa (pasal hero ni yg dari Joseon)..
Dia syak hero dah hilang ingatan sebab lemas..


Jadi,

Selepas semuanya terbongkar..
Dapatkan Lee Kak dan pegawai2 nyer kembali ke Joseon?
Bagaimana dengan Park Ha?
Yang jahat.. apakah balasannya?

Kena tengok sendiri ;)
.
.
.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...