Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, May 21, 2012

My Way


Tinggalkan S'wak kejap..
Ni filem bukan drama..
Tengah main kat Astro First..

Aku dah tengok filem ni Ahad lepas..
Memang standard 5 bintang..
Jalan citer best.. membuatkan aku kecut perut smpi ke sudah..


Cite ni mula dari zaman hero2 kecik..
Sorang orang Jepun.. sorang lagi orang Korea..
Yang Korea ni kerja dengan keluarga Jepun ni sbg orang bawahan..

Depa berdua ni suka sangat berlari..
Bersaing dari kecik sampai la besar...
2-2 sama cita-cita nak jadi pelari marathon Olimpik..



Sampai la satu hari, atuk hero Jepun terbunuh disebabkan bom..
Keluarga hero Korea dituduh membunuh dan dihalau..
Tapi, akhirnya depa jumpa dalam acara saringan Marathon..

Ikutkan time tu hero Korea yang menang..
Tapi sebab dia orang Korea.. maka penyertaannya dibatalkan..
Rupa-rupanya.. dulu2 orang Jepun lagi berkuasa dari orang Korea..

Sebab tak puas hati..
Puak orang-orang Korea menimbulkan kekecohan..
Semua mereka kena tangkap dan dihadapkan ke mahkamah..
Dan depa dihukum menjadi askar Imperial Japan..
Termasuklah hero Korea..

Kat sini laa bermula kehidupan perang dunia ke-2



Belah kiri hero Jepun..
Belah kanan hero Korea..

Hero Jepun ni pun jadi askar jugak..
Tapi dia pangkat tinggi..
Bila jumpa kat kem.. dia balas dendam kat hero Korea..
Masa ni benci tul aku kat mamat kiut ni tau..

Sampailah Imperial Japan ni kalah di tangan Soviet..
Dari China, depa dihangkut ke Soviet..
Masa ni hero Jepun kena teruk gila dengan orang Soviet..
Time ni hero Korea cam dah kesian kat dia..
Tapi dia senyapkan je..

Hari depa kena berperang dengan askar German..
Barulah hero Korea ni tolong hero Jepun..
Depa menyamar jadi askar German dan menyelinap masuk ke German..
Tapi terpisah..


Bila kat German, depa kena perang pulak dengan Perancis..
Masa ni depa berpakat nak lari..
Dalam pelarian ni..
Salah seorang cedera parah dan mati..

Yang mana?

Sila tengok sendiri..
Wink.. wink... ;)


Pendek kata..
Sapa tak tengok filem ni rugi tau!!

Meh order meh ;)
.
.
.

2 comments:

lucky gurlz said...

salam sis..kalau nak order macam mana?hehe..saya silent reader blog sis..^_^

I want to lose weight said...

boleh emel.. spiderx_woman79@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...