Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, May 30, 2012

Feast of God

Jangan muak ye u ols dengan blog akak..
Sejak Nuffnang kedeks ni..
Terpaksa laa mencari income lain..
Gaji pun dah kurang separuh.. :)


Masa zaman gila drama Hong Kong..
Akak paling suka tgk kalau citer bab masak-masak..
Bukan sebab akak suka makan tau..
Tapi sebab suka tengok skill dan cara persembahan depa...

Ni drama yang baru habis tayang jugak..
Bergenre kan romantic comedy..
Berkisarkan mengenai perebutan menjadi Master Chef..
Dan seterusnya menjadi pemilik restauran Traditional Cruisine, Arirang...


Drama ni ada twist sket..
Tapi, kat awal2 episod dah jelas kenapa camtu..
Ni kisah anak tertukar ler jugak..
Heroin ni jatuh laut masa kecik..
Tapi dia selamat..

Asalnya dia ni anak Master Chef yg menang dan pemilik Arirang..
Disebabkan dia jatuh laut..
Ayah dia dah ambik anak angkat lain..
Yang menjadikan pening tu..
Dia pi bagi nama sama  cam anak dia yang hilang..

Ni anak angkat ayah heroin..
Yang ayah dia jumpa atas kapal masa anak kandung dia hilang..
Dia pun besar jadi tukang masak jugak..
Nak jadi citer kang.. dia pun bertanding nanti dengan heroin...
Bertanding nak jadi master chef..

Selain tu dia suka hero yang suka pada heroin...

 

Ada 2 hero..
Yang mana satu dapat heroin..
Korang kena tengok sendiri..

Tak leh review panjang..

GIGI AKU SAKIT!!!!!


.
.
.


1 comment:

susi said...

rasanya bukan romantic comedy lebih pada family drama..hubungan mak and anak yg lama terpisah..irihati anak tamakkan kasih sayang ibu..touching story..worth to watch la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...