Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, April 22, 2012

Winter Sonata

 


Ni drama wajib ada untuk setiap peminat drama Korea..
Drama ni laaa yang memperkenalkan citer Korea pada org Malaysia..

Drama sedih.. genre melodrama..
Perjalanan citer agak slow..
Namun, meruntun jiwa dan raga..


Ni laa Kim Hyun Joong version tua :)
Hero paling pemes dulu.. Bae Yong Joon..
Dalam Winter Sonata ni dia hero..

Kisahnya, dia ni pindah ke satu kawasan pendalaman..
Nak cari ayah kandung dia..
Kat situ dia masuklah sekolah sana..
Pada awalnya.. dia ni cam murid bermasalah laa..
Takmo campur orang.. penyenyap...

Sampai laa.. dia tiba2 tersuka pada heroin..
Nasib memang baik..
Heroin pun suka gak pada dia..


Ni heroin.. Yoo Jin..
Mula-mula dia takmo pun hero..
Dia anggap hero hanya sebagai abang sahaja..
Sampai laaa satu hari ada musibah menimpa heroin..
Dan of course laa.. hero yang menyelamatkan dia..
Mulai hari tu laaa.. dia pun membuka hati utk menerima hero..




Namun.. sesuatu telah terjadi..
Disebabkan kemalangan.. hero sudah hilang ingatan..
TIme ni mak kandung dia ambik kesempatan merampas hero..
Lepas tu mak dia bawak jumpa psikologis..
Dan psiko dia.. smpi dia lupa lansung kemalangan..
Apatah lagi nak igt awek dia kat kampung..

Pastu mak dia bawa pindah ke US..
Maka putus hubungan lansung laa dengan heroin..
Nama pun dah tukar kepada Lee Min Hyeong..
Pastu mak dia bgtau kat org ramai.. yang Kang Joon Sang dah mati..



10 tahun kemudian.. hero menang satu architect award kat US..
Kemudian, dia pulang semula ke Korea..
Satu hari heroin terserempak dengan hero..
Tentulah dia terperanjat sebab muka sama sebiji..
Nama jer lain..

Time ni.. hero dah couple dengan lain..

Nak jadi cerita... heroin ni sepejabat pulak dengan hero..
Dia yakin yang hero adalah lelaki yang sama dicintainya 10 tahun lepas..
Dan dia mencari cara untuk membuktikan hal tersebut..

Drama yang penuh drama..

Sila la :)
.
.
.




2 comments:

Min Aina Ila Aina said...

Oh Kak Zel, kenapalah lambat pulak promo ni keluar lepas saya dah order minggu lepas.hehe.

Sebenarnya saya adalah antara peminat drama korea yg tak pernah tgk WS. La ni baru rasa nak tengok, dan nak bg suami tengok sebab dia pun dah suka tengok cite korea sekarang.

Tapi nanti dulu la ye kak zel, yg order minggu lepas satu tajuk pun belum habis tgk lagi.

kakngah said...

aku dulu tak miss wey tgk WS ni. mmg fenomena semesia la. siap pinjam cd ngn member aku. sampai la ni ada aku simpan. kwn aku tu pun tah mana dah kehkehkeh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...