Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, April 25, 2012

History of the Salaryman

 

Ni drama berat sikit..
Mula-mula dulu tak mau download..
Sekali ramai lak kata drama ni best..
Drama ni ada tayang kat astro byond..

Awalnya drama ni cam ada prolog..
Hero masuk dalam sebuah rumah ni..
Tiba-tiba dia nampak ada seseorang mati atas kerusi..
Dan jumpa seorang perempuan menyorok belakang langsir..
Dia pun laporkan la kejadian tersebut..
Masa pengebumian si mati..
Tiba2 polis datang tangkap hero dan perempuan tu atas tuduhan membunuh..

Tapi, jangan salah sangka..
Ini bukan drama citer pembunuhan :)

 

Baru laa drama ni bermula 3 BULAN SEBELUM KEJADIAN...

Perkenalkan dulu pelakon-pelakon drama ni..
Yoo Bang, Yeo Chi dan Hang Woo.
Pompuan hujung sekali tu aku dah lupa sapa :)















Yeo Chi adalah cucu kepada presiden syarikat ChunHa Group..
Atuk heroin nak dia take over kompeni tu sbb dia tak percaya kepada anak kandung dia sendiri..
Namun, cucu dia tak minat lansung pasal bisnes-bisnes ni..



Ni 2nd hero.. dia kerja dengan syarikat pesaing Chunha iaitu Jangcho Company..
Bila Jangcho dapat tau yang Chunha nak buat ubat baru..
Depa suh 2nd hero ni masuk kompeni tu..
Jadi volunteer utk test ubat baru tu cam Trial Drug Test..
Kira cam perisik untuk curi maklumat..



Hero ni pulak.. dia kerja part time kat saloon..
Satu hari, dia terserempak dengan anak Presiden Chunha dan merayu utk dapat kerja di Chunha Group...
Anak presiden setuju untuk tolong dia..
Tapi dia kena masuk jadi volunteer untuk trial drug test dan curi maklumat ubat tersebut untuk diberikan kepada dia.
Arahannya senang je.. lepas makan ubat baru tu..
Pergi tandas cari chewing gum, pastu chew je gum tersebut.



Kat lab tu cam-cam benda la jadi..
Hero tak berjaya pun curi ubat tu..
Sebab dia kantoi masa makan chewing gum..
Test tu pun dibatalkan..

Lepas ujian tu kantoi..
Dia call laaa anak presiden Chunha tu..
Pastu dia tunggu kat coffee house..
Masa ni laa dia jumpa dengan heroin..

Time dia jumpa dengan heroin ni lawak gak..
Dia jumpa satu benang merah ni celah kerusi..
Dia tak tau benang tu dari baju heroin..
Dia pun naik syok pintal benang merah tak habih2..
Sekali bila heroin bangun..
Hambek.. skirt dia tinggal seco'et je lagi :))

Ok, citer panjang pun tak syiok laa..
Nanti bila tengok jadi tak best..
Nak tengok gak..
Cam biasa laa..

;0








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...