Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, April 16, 2012

Dream High 2



Aku suka citer ni wei..
Wpun citer muda mudi.. tapi jalan citernya best..
Lebih best dari Dream High season 1..


Citer ni kat Kirin Art School jugak..
Lepas kejayaan Song Sam Dong..
Kirin School ni cam dilanda pelbagai masalah..
Lebih2 lagi masalah kewangan..
Last2 sekolah ni dah nak diistiharkan bangkrap..



Yang 4 orang ni.. memang dah jadi idol pun..
Depa di bawah naungan syarikat tersohor iaitu OZ Entertaiment..
Disebabkan oleh satu akta..
Artis muda belia tidak boleh perfom atau terlibat dalam show lepas 10 malam..
Kemudian mesti pergi ke sekolah sekurang-kurangnya 20 jam..

Disebabkan kedegilan JB... depa telah melanggar akta..
Dan telah dilarang menyertai apa2 show selama 3 bulan..

Akhirnya pemilik OZ Entertaiment telah membeli Kirin Art School..
Dan kesemua artis dimasukkan ke sekolah tersebut sebagai murid biasa..


Shin Hae Song ni ala2 Song Sam Dong time Dream High 1..
Dia ni bercita-cita untuk menjadi penyanyi..
Malangnya dia ni tak pandai menyanyi.. tak pandai menari..
Ada masalah nafas pendek..


Tapi dia tetap yakin dengan cita-cita nak jadi penyanyi..
Sampai semua orang pandang rendah pada dia..

Dia ni jugak peminat JB..
JB ni artis dari OZ Entertaiment..

Perasan tak muka heroin ni cam Kim Sun Ah (heroin Sam Soon)
Dan gaya dia masa berlakon dalam drama ni..
Cam Lee Da Hae (heroin My Girl)..
Iras sangat-sangat..


Inilah JB..
Dia ni dah tahap Super Idol..
Banyak peminat..
Salah seorang darinya SHS tadi ler..

Dia ni menyanyi pun sedap..
Menari pun pandai..


Ini bukan 2nd hero..
Watak dia lebih kurang sama berat dengan hero..
Jin Yu Jin..

Dia ni berbakat besar.. cita-cita nak jadi rocker..
Jenis degil dan suka berkasar..
Mangsa dia Shin Hae Song ler..

Mula-mula aku igt nnt dia akan bercinta dengan Shin Hae Song..
Sebab sebenarnya dia suka SHS tu..
Tapi selalu cakap yang sebaliknya..
Selalu bertindak macam tak suka..

Last-last lansung melepas :)

Tapi aku suka sangat watak dia ni..
Selamba.. kerek.. tapi caring..

G MINOR!!!!



Witch dalam Dream High 2..
Tapi dia yang paling lawa pun...

Ri An ni satu kompeni dengan JB..
Dia dok dalam kumpulan Hershe..
Dalam group tu kalau segi nyanyian..
Dia la paling kurang berbakat sekali..
Tapi sebab dia lawa.. so, dia dianggap group face..

Dalam drama ni dia bermusuhan dengan Shin Hae Song..
Nak-nak lak bila JB tunjuk minat kat SHS..
Dulu, dia pernah couple dengan JB..
Tapi clash sbb JB nak tumpukan perhatian pada karier..



Citer 3 segi dalam drama ni..
Aku harap sangat heroin dengan Jin Yu Jin..
Tapi, pasal dia selow melow sangat..
So, dapat kat JB..

Apa pun.. drama ni best..
OST pun best..

Jom layan lagu paling aku minat...



1 comment:

Najwa wawa said...

hai kak,dgar2 lee min ho ada brlakon dlm filem bru tk silap saya FAITH tjuk cite tu ,nanti aka wt review psl cite tu pla leh tk?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...