Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, February 7, 2012

Flower Boy Ramyun Shop


This romantic comedy deals with pretty boys..
Who with good looks and induviduallity..
Operate a ramen shop with lively college girl..

Ramai yang tunggu drama ni..
Drama ni penuh dengan hero jambu2..
Malangnya heroin cuma satu..
Jenuh laa hangpa nak berebut :))

 

Paling jambu.. confirm laa hero :)
Dia ni dulu berlakon citer 49 Days..
Yang jadi malaikat maut tu..

Dalam drama ni dia jadi anak orang kaya..
Tuan punya food chain terbesar di Korea..
Asalnya dia belajar kat US..
Pastu dia balik Korea tanpa pengetahuan ayah dia..
Mula2 tu dia nyorok laa..
Lama2 konco2 apak dia dapAt gak cari dia..

Masa dia dok lari2 tu laa..
Terserempak dengan heroin kat dalam toilet..

 

Heroin ni lak bakal cikgu..
Lepas tu dia dapat laa praktikal kat satu sekolah di Norangjin..
Satu hari, dia jumpa tukang tilik nasib..
Dia pilih satu kad yg ada gambar bell & kissing..
Pastu masa dia g toilet, dia terserempak dengan hero..
Time tu jugak ada kedengaran bunyi loceng..
Kira cam match in heaven laa ni..

Tapi heroin tak ambik kisah..
Sebab dia ada balak dah..
Tengah dok dalam army ala2 PLKN 2 tahun tu..



Hari boyfriend dia discharge dari civil services tu..
Dia gi la nak sambut..
Tgk2 balak dia dah balik..
Pastu masa kat Universiti dia terserempak dengan hero..
So, dia igt hero tu sama U dengan dia..

Masa yang sama gak dia jumpa balak dia dengan kawan baik dia dating..
Sebab bengkek.. dia baling depa dua tu dengan belon isi air..
Pastu dia lari.. masuk dalam kereta hero..
Dia paksa hero bawak dia cabut dari situ..


Satu hari.. heroin eksiden..
Hero yang selamatkan dia..
So, dia percaya bahawa hero dicipta utk dia..
Dia pun suh laa hero tu jadi boyfriend dia..

Lepas tu dia nampak sekumpulan pelajar..
Yang baju sekolahnya sama cam baju hero pakai..
Rupa-rupanya.. hero adalah pelajar sekolah..
Yang mana dia adalah cikgu praktikal kat situ..

So, apa kesudahan drama best ini?
.
.
.

2 comments:

shila said...

like cite ni..bru tgk sparuh je...pnting skali ad hero feveret yg sgt hensem

Aija said...

auww kiut arr hero2 tu. Tapi cite-cite yg dpt last year dari akak pon.. saya tak sempat tgk lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...