Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, January 31, 2012

The Musical


Satu lagi drama terbaru...
The Musical.. citer ni pendek je 15 episod..


Kenal dah kot heroin..
Orang yang sama jadi Geum Jan Di dalam Boys Over Flower..
Lama tul dia ni tak berlakon lepas BOF..

Dalam drama ni dia jadi medical student..
Yang takde hati pun nak jadi doktor..
Dia lebih minat nak jadi actress dalam persembahan pentas..

Oleh kerana minat yang tak dapat dibendung lagi..
Dia ambik cuti 1 semester nak jadi pelakon..
Pi audition sana sini.. satu pun tak lekat..


Hong Jay Hee (HJH) ni pulak pencipta lagi musical yang terkenal kat Amerika..
Dia balik Korea lepas frust sebab putus cinta..
Lepas dari tu dia tak cipta dah lagu musical...
Layan k-pop pulak :)

Satu hari.. masa dia mabuk lepak2 kat taman..
Dia dengar ada orang nyanyi lagu Maria Maria kat situ..
Rupanya heroin tengah practise nyanyi..

Dia cakap laa kat heroin tu..
Dia laa pencipta lagi Maria Maria tu..
Tapi heroin tak percaya..


Heroin ni dah desperate sangat utk berlakon..
Cuti yang dia ambik tu tinggal 2 minggu je lagi..
Sampai la dia jumpa satu iklan persembahan pentas ni..
Tapi nak ACTOR bukan actress..

Tanpa fikir panjang, heroin gunting rambut dia cam lelaki..
Dan menyamar jadi lelaki utk join audition tersebut..


Ni pulak lelaki yang  melabur untuk persembahan tersebut...
Heroin kantoi dengan mamat ni laa..
Terus dia kena halau dari audition..

Dia ni igt tak sapa?
Dulu dia berlakon My Tutor Friend II..
Dengan awek Jepun tu..

Skang dah nampak matang dan tambah hensem..



Ni bukan 2nd heroin :))

Book Ja ni.. lepas heroin kena halau dari audition..
Dia ajak heroin tinggal dengan dia..
Dia ni cam pengajar untuk lakonan persembahan teater la kiranya..

Kebetulan.. dia berkawan dengan Jay Hee yang pencipta lagu tu..
Dari dia ni laa.. heroin dengan HJH dapat jumpa balik..

Kes ni gak laa yang membuka hati HJH untuk mula balik cipta lagu..

Nak tahu kesudahan citer ni?

;)
.
.
.

2 comments:

azrin_zelina said...

saya nakla cite ni tp mcm mana ye caranya,maklumlah saya ni pertama kali nak order2 ni...:D

I want to lose weight said...

kat tajuk blog ni ada emel ngn no phone akak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...