Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, January 8, 2012

Deep Rooted Tree

Satu lagi drama rating tinggi :)
24 episod.. skang ni mmg musim drama panjang2..
Skang tengah main kat Astro One HD..
Sesapa takde HD.. meh.. meh ;)

Drama ni adaptasi novel sebenarnya..
Adaptasi lagikan.. drama kat Mesia pun dah berjangkit..


Ni kisah pasal dendam lama..
Ayah hero kena bunuh dengan ayah raja..
So, dia kembali untuk balas dendam..
Deep Rooted ni kalau dalam bahasa kita..
Sampai ke lubang cacing ler kot :))

Lebih kurang, citer ni bermula bila 7 org scholars (cendiakawan)
Kena bunuh 7 hari sebelum pengumuman character (huruf) baru dlm bahasa Korea..
Yelah.. Korea ni asal2 depa guna tulisan cina..
Tapi pastu depa reka tulisan baru yang lebih ringkas..

Ayah hero lak, masa tu keje dengan bapa mentua raja..
Raja ni ayah mentua dia pun dibunuhnya..
Termasuk laa ayah hero..
Tu yang hero dendam sangat dengan raja..

Song Joong Ki.. my sweetheart ada dalam drama ni..
Dia jadi King Sejong Lee Do masa muda..
Pandai depa cari pelakon..
King muda dengan King tua mmg iras...

Kibum Super Junior pun ada dalam drama ni..
Tapi dia nmpk kurus sangat-sangat..
Kenapa sumer org kurus ni..
Apsal aku tak kurus2?
Tiba-tiba :))

Ni heroin.. Dia ni anak servant kat umah mentua raja..
Kira family dia pun terbunuh sama laa..

Dia ni diselamatkan oleh mak raja..
Sementara hero diselamatkan oleh King Sejong Lee Do..
Tapi, hero ni nak jugak bunuh Lee Doo..
Sebab dia berpendapat Lee Do yang arahkan ayah dia dibunuh..

Ni rating drama ni..
Memang tinggi..
Selalu drama-drama panjang ni..
Hujung-hujung drop sket..

Apa pun..
Kalau nak tahu kesudahan drama ni..
Berjaya tak hero bunuh King Sejong..
Heroin tu dia jumpa balik ke tidak..
Apa misteri disebalik pembunuhan beramai-ramai tersebut..
Siapa yang salah..
.
.
.
Kenyit mata sket...
Meh emel akak meh..
.
.
.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...