Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, November 13, 2011

Jillian Michael

Hari ini akak nak review DVD aerobik Jillian Michael..
Ramai sangat yg berinspirasikan dia ni..
Dia ni kekadang tengok lawa..
Kadang2 cam muka bapok pun ada..
Apa pun.. yang penting..
Dia boleh membantu ANDA UNTUK KURUS!!!

Ada sorang adik tu..
Wat JM 30 days Shred ni..
Turun berat smpi puluh-puluh kilo..
Dari berat dia 80kg lebih... dah tinggal 50kg lebih..
Tanpa makan ubat apa-apa pun..
Skang ni dia sangat healthy..
Siap dah panjat gunung Kinabalu..

Review akak pulak..
JM 30 Days Shred ni agak sukar untuk yg sangat2 gemuk..
Banyak sangat melompat-lompat..
Yang mana boleh mendorong kepada jantung semput..

Tapi kalau takat berat 80kg - 90kg..
Boleh pakai DVD ni untuk aerobik..

Banish Fat ni kegemaran Khaleef :)
Sebab step dalam ni banyak ala-ala kick boxing..
Agak laju.. tapi masih boleh ikut..

Banyak menumbuk angin dan menendang ke udara..
Masa buat ni.. pastikan anak2 semua jauh dari anda..
Kang ada pulak yang tersangkut kat kipas..
Kena penendang mak sendiri :))


Yang No More Trouble Zone ni pulak..
Wajib ada dumb bell ye..
At least beli laaa yang 1kg tu pun dah OK..

Ada orang guna botol air mineral dan isi pasir dalam tu..
Sila jangan kedekut sangat..
Boleh mendatangkan kecederaan kalau tersalah hayun & pegang..
Akak beli lama dulu kat Tesco..
Dalam 11.90 je utk 1kg = 2 biji..

Lagi satu.. sila laa beli kasut aerobik dan stokin..
Aerobik tanpa kasut.. boleh menyebabkan kecederaan ligamen..

Yang ni untuk mengempiskan perut..
Dah tengok.. tapi belum buat :)
Ada 2 level..

Kalau nak pakai DVD ni..
Kena ada exercise mat tu..
Pasal banyak exercise baring dan angkat kaki..
Yelah.. kata nak kuruskan perut khennnn..

Ada satu lagi DVD JM ni..
Yoga.. tapi hat ni akak takde..
Sebab tak minat yoga-yoga ni..

So, kawan2 seperjuangan..
Apa tunggu lagi ;)
Kalau akak dah review tu..
Maknanya akak ada ler...
.
.
.

14 comments:

azrin_zelina said...

mcm mana nak order????

anyieriena said...

DH LAMA CARI...NAK JUGAKK...CMNE NK ORDER...

I want to lose weight said...

spiderx_woman79@yahoo.com

zatie_izzati said...

Yang mane paling kak zel rekemen?

I want to lose weight said...

Ko tny akak ek..
Akak tak buat pun..
Tgk cam tgk movie je :))

JM ni tak sesuai utk akak..
Terlampau aktif..

Tahap2 akak ni layan TBL level 1 je :))

ibh said...

Zel..aku baru nak tanya ko..ada tak jual DVD tu..Memang langkah kanan betul la...Tu la yg aku carik tau... Kompem..aku nak juga tau...

si tuan putri kiUt said...

3 di atas sudah ada dlm gengaman.... cuma yg last tu takdok.... hehehe memang sempottt no wonder laaa cek adik maness tu kurus berpuluh2 kg....

nardeeya said...

30 day shred & no more trouble zone tu senang tak nak ikut.... Laju sgt ke... Ada duduk n baring ke? Saya suka diri la... Nk pilih ni....

I want to lose weight said...

Boleh review kat youtube

Dilily said...

hi zel, email detail kat saya lily280477@yahoo.com

me said...

akak sy ada beli tp tuk 6 ari je...level 2..ada lg x yg lain...sy dah try mmg best la..peluh giler2..heheh nak tanya la lily awk ada yg tuk 30 hari punya ker..klu ada bg tau ye..

ii said...
This comment has been removed by the author.
ii said...

salam.. mcm mane nak dpt kan jillian nye nie.. dh lame cari nie....

I want to lose weight said...

Gunakan emel bahan bakar yang terdapat pada tajuk Blog ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...