Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, October 11, 2011

White - Curse of the Melody



Asyik layan romantic comedy... melodrama.. musical..
Apa kata layan citer hantu pulak..
Ni filem baru..
2011 punya.. dan seram weih!!!



Citer ni pasal satu Kpop Idol Group nama Pink Dolls..
Depa ni tengah mengalami zaman kejatuhan..
Sampai laa satu hari, salah seorang ahli kumpulan ni..
Jumpa satu video tape lama kat studio baru..
Dia pun pasang dah tengok..

Sekali manager depa berkenan dengan lagu dalam video tu..
Dan berhasrat untuk merakamkan semula lagu tersebut..

Lagu tersebut menjadi hits..


Lepas tu timbul la perselisihan paham antara ahli Pink Dolls ni..
Masing2 cuba nak jadi lead singer..

Namun, siapa je dapat jadi lead..
Pasti ada kesudahan mengerikan..

Ahli kumpulan yg jumpa video ni cuba menyiasat..
Apakah sumpahan di sebalik lagu tersebut..
Sampai laa dia berjaya menyelesaikan misteri kematian White..
White adalah penyanyi asal lagu tersebut..

Pastu dia pun muncul laa jadi jelmaan White..
Mula-mula tu cam OK..
Tapi lama-lama seolah-olah sumpahan tu muncul semula..

Siapakah White sebenarnya?
Siapakah yang mencipta lagu tersebut?
Apakah dendam disebalik jelmaan hantu tersebut?

p/s: orang pregnant jangan tengok


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...