Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, September 21, 2011

Scent of a woman



Hero kesayangan kak Zel..
Akhirnya tahun 2011 ni..
Ada jugak drama dia..

Scent Of A Woman ni..
8 episod terawal.. romantic comedy..
Terbahak2 gelak..

5 episod terakhir.. berendam air mata je wei..


Drama ni secara keseluruhannya mengisahkan heroin, Lee Youn Jae (LYJ)
Yang telah disahkan mengidap kanser hempedu..
Masa dapat diagnos tu..
Dah berada di tahap akhir.. tak boleh operate..
Hanya boleh kawal melalui kimoterapi..
Doktor ramalkan hanya ada masa 6 bulan sahaja..

Hero.. Kang Ji Uk.. merupakan boss kat tempat heroin keje..

Atas sebab satu salah faham..
Heroin terpaksa berhenti keje..
Selepas berhenti keje.. dia wat satu buku wishlist..
20 Perkara yang kena buat sebelum dia mati..

2nd hero, merupakan kawan lama heroin..
Yang juga doktor yang merawat heroin..
Dalam diam-diam.. sebenarnya dari kecik dia dah suka heroin..

2nd heroin, op kos.. cam biasa..
Evil witch mesti ada punya..
Cumanya dalam drama ni kurang laa jahatnya..

Mana boleh jahat lelebey..
Dah laa heroin dapat terminal cancer..




Heroin ni jatuh cinta kat hero pandang pertama..
Tapi hero betul-betul kenal heroin..
Masa dia pergi business trip ke Jepun..
Kat sana depa jumpa secara tak sengaja..
Heroin tau dia boss.. tapi dia tak bgtau hero..

Balik Korea..
Hero nak bertunang dengan 2nd heroin..
Tapi dia dah berbelah bagi..
Sebab dia rasa cam dia cintakan heroin..
Tapi tak berani nak mengaku..

Akhirnya.. depa betul-betul jadi couple..
Sampai laa satu hari..
Tetiba heroin mintak clash..
Hero pun siasat laa apsal..
Baru laa dia tau yang heroin ada kanser..

Mula part ni laa..
Sila sediakan tisu untuk melanjutkan drama..


Huhuhuhu jeles..
Yg tengok drama ni..
Mesti terbayang-bayang Sam Soon yg badan gempal..
Tapi dalam drama ni..
Kim Sun Ah.. CUN GILER!!!
Tak nampak lansung yang dia jauh lebih tua dari Lee Dong Wok..
Badan nipis cam papan tu!!!


Tapi badan ni lagi wat Kak Zel telan air liur 88 kali..
Dalam drama ni.. banyak laa pulak bare scene hero..
Huwaaaaaaaaaa... i like 100 kali!!!

Ok, apa kesudahannya?
Adalah 20 perkara yang mahu dilakukan oleh heroin tertunai?
Kahwin ke dia dengan hero?
Mati ke dia?
.
.
.

6 comments:

ratusiput said...

zel cam biasa aku nk citer ni ngan heartstring.peram dulu k..

kakngah said...

gambar las tu... mengiurkan
hahahha!!!

mama maman said...

seksi u... hhhaaa

vagg-nini3posen.com said...

salam.. yuhuu.. hehe. kita pun benci lipat kain, ok haha. oh lee dong wook. teringat2 cite MY GIRL. masa preggy dlu hari2 tgk, smpai la masuk 9 bulan. tp baby keluar xmcm lee dong wook pun, mcm mana itu? haha

arinieva said...

lor tu sam soon ke. lain giler.

i'am mama said...

MCM MANA NAK DPT KAN CERITA 2 KOREA NI?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...