Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, July 27, 2011

Miss Ripley



Drama ni takkan kuar kat Astro One atau KBS2..
Sebab citer ni kuar kat cenel MBC kat Korea nun..

Aku belum tengok lagi drama ni..
Tapi berdasarkan barisan pelakon dan rating..
Confirm citer ni best :)

Asyik layan romantic comedy je..
Kali ni layan melodrama pulak..

Heroin My Girl.. dlm drama ni nama dia Jang Mi Ri
Hero pulak Mickey dr JYJ atau dulu dikenali sbg DBSK..
Klu sapa igt.. hero ni gak hero Sungkyunkwan Scandal..

Jang Mi Ri..
Ditinggalkan oleh keluarga kat rumah anak yatim..
Menjadikan dia seorang yang ganas, mementingkan diri dan sangat tamak..

Dijual menjadi GRO kat Kelab sbb nak settlekan hutang ayah tiri..
Kemudian lari ke Korea dan bekerja di sebuah hotel..

Dicintai oleh dua orang jejaka yang sama2 terlibat dalam dunia perhotelan


Yutaka @ Song Yoo Hyun..
Ni perwaris hotel yg berpengkalan di Jepun dan Korea..
Dia pun ada masalah gak ngn mak kandung..
Dan lebih rapat dengan mak tiri dia..

Jumpa heroin kat hostel hotel..
Jadi rapat dengan heroin sebab mereka kongsi perasaan yang sama..

Perasaan diabaikan oleh ibu kandung..

Masa depa ni hampir-hampir nak bersama..
Mak hero ni dapat tau yang heroin dulu pernah keje GRO..
Menambahkan lagi konflik yang sedia ada..

Jang Myeon Hoon..
Masa heroin keje bawah pengurusan dia..
Mula-mula tu dia rasa jengkel gak dengan heroin..
Siap nak pecat heroin.. sbb dia ni jenis tak boleh terima salah orang..

Lama-lama-lama..
Eh, dia pulak jatuh cinta kat heroin..

Mun Hui Joo...
Ni watak sambilan je..
Dia kenal heroin masa kat rumah anak yatim..



Aku tepek sinopsis kat website Miss Ripley ni dulu..
Kang bila dah menonton..
Aku review dalam bahasa Melayu..

Two very different men fall in love with Jang Mi Ri,
a woman whose life is a complicated web of lies,
propelled by her greedy desires that stem from an unfortunate childhood.

Jang Myung Hoon is an ambitious hotelier
who maintains perfect control of himself and his life,

while Yutaka is the warm and gentle heir of a Korean-Japanese hotel conglomerate.

Their love for Mi Ri and her tragic ambition eventually leads them down the path of destruction.
.
.
.

2 comments:

ratusiput said...

aduhhhhhhhhhhhhhhh....

no need to reveal said...

kalau ada bhn bakar bgtau ye...hehehe..cam best citer ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...