Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, April 27, 2011

Prosecutor Princess

Balik semula pada genre romantic comedy..
Drama ni best..
Mula2 dulu aku under rated drama ni sbb heroin dia ala-ala je..
Bila dah mula tengok kat Animax 715..
Cam best laa pulak..

Heroin seorang peguamcara yang sbnrnya tak minat pun nak jadi peguam..
Dia seorang yang fashionable.. pastu tak suka keje keras.. tak suka OT..
Dia hanya minat hal-hal berkaitan dengan fesyen dan shopping..

Dia terpaksa jadi peguam sbb ayahnya paksa..

Di pejabat.. dia menjadi bahan lawak semua peguam yang lain..
Sebenarnya dia ni grad dengan good grade..
Tapi sbb tak minat.. cam-cam hal laa dia buat..
Sampaikan pihak atasan pun pening..

Ni hero... seorang peguambela..
Ada firma guaman sendiri..
Dan selalunya akan membela kes-kes yg tertentu sahaja..
Kiranya dia banyak membantu pesalah-pesalah yg teraniaya..

Tapi dia ni punya personaliti selalu berubah-ubah..
Kadang-kadang cam OK..
Kadang-kadang dia selalu je mengenakan heroin..

Sampai episod yg aku tengok ni..
Aku belum tahu kenapa dia nak rapat dengan heroin..
Cam ada satu agenda tersembunyi..

Tak kisah laaa...
Janji hero lazat berkrim dan manis :)

Ada 2nd hero..
Boss heroin kat tempat kerja..
Duda anak satu..

Rasanya nnt cam 2nd hero ni jatuh cinta ngn heroin..
Heroin pun jatuh cinta dengan dia jugak..
Tapi atas satu hal..
2nd hero tak boleh berkahwin dengan heroin..
2nd hero ni ada termakan budi colleague yg lain..
Nak tau apsal.. kena tgk laa drama ni :)

Oleh itu..
Cam biasa.. jangan buat-buat tak biasa..
.
.
.

1 comment:

bonda dadif aka akish said...

lame sgh daku tak layan cite korea...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...