Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, March 20, 2011

Paradise Ranch

Satu lagi citer baru..
Tengah main kat B-Yond 393..
Bagi yg takde b-yond.. apa lagi.. :)

Paradise Ranch..
Satu lagi citer genre Romantic Comedy..
Berherokan Changmin dari kumpulan DBSK


Citer ni boleh kata 80% berlakon kat Jeju Island..
Pulau cantik kat Korea nun..
Ni ala2 cam ranch koboi citer omputeh tu..
Ada kuda.. bangsal... lumba kuda..

Drama ni kisahnya bermula dengan hero ngn heroin kahwin muda..
Masa tu depa baru 19 tahun..
Tapi nak gak kahwin, konon2 rasa boleh happy ever after...
Rupanya lasting 6 bulan je, pastu depa bercerai..

Selepas 6 tahun berpisah..
Depa berjumpa balik kat Australia..
Masa ni depa sama-sama nak beli seekor kuda lumba..
Tapi sbb depa ni pernah bercerai..
Cam ada perasaan benci membenci..
Tapi dalam diam-diam masih sayang..

Masa jumpa ni.. hero dah ada kekasih baru..
Heroin lak baru nak adjust dengan satu mamat hensem ni..

Sekali bila dah balik Korea..
Rupa-rupanya company atuk hero telah membeli seluruh tanah bangsal kepunyaan keluarga heroin...
Nak buat resort..
Nak jadi citer.. mamat yg tengah heroin dok usha..
Merupakan pengarah syarikat kontraktor yg akan menjalankan projek..
Nak jadi citer.. awek hero, merupakan interior designer resort tersebut..

Hehehe.. ni baru betui namanya drama kan..
Semua ala-ala kebetulan..

Hero pulak, atuk dia bagi tanggungjawab suh uruskan penduduk yg membantah perlaksanaan resort tersebut..
Time ni laa dia jumpa ex-wife dia balik..
Siap tumpang duduk kat rumah heroin..

So, adakah hero akan berbalik pada heroin?
Apa hubungan 2nd hero dengan 2nd heroin?
Apakah sebab musababnya mereka bercerai dulu?

Cam tak biasa pulak...
.
.
.

1 comment:

ratusiput said...

wah...tu dia sudah mari...takpe...kasi preview dulu byk2.nnti aku melampias secara langsam.ahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...