Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, March 14, 2011

My Princess

Satu lagi drama Korea baru abih tayang kat sana..
Genre romantic comedy..

Sinopsis penuh nanti aku add ye..
Ni aku bagi briefing je..
Sebab aku pun tengah tgk citer ni..

Hero - Park Hae Yong

Merupakan cucu kepada hartawan terkaya di Korea..
Bekerja sebagai diplomat di Kem. Luar..
Dipaksa untuk mengajar heroin (princess) etika-etika seorang puteri..
Sudah mempunyai girlfriend..

Heroin - Lee Seol (princess)

Heroin ni tak tau pun dia puteri sebenarnya..
Dari kecik lepas ayah dia mati accident..
Dia teruskan hidup dengan penuh susah payah..
Sampai la pada satu hari..
Atuk hero cari dia dan bagitau dia adalah cucu kepada maharaja seunjong..
Yang mana ayahnya merupakan anak luar nikah maharaja tersebut..

Dia ni pulak.. mmg tak suka pada hero..
Sebab hero ni eksyen sket..
Pastu atuk hero ada buat salah besar pada family dia..

Heroin ni pulak sangat suka pada lecturer dia kat U..

Oh Yun Ju

Merupakan girlfriend kepada hero..
Tapi dia bukan cinta sangat pada hero pun..
Dia nak kawin sebab nak dapatkan harta atuk hero..
Serta nak menjamin kedudukan ayah dia..

Dalam drama ni..
Pompuan ni laa jadi evil witch..

Nam Jung Woo

Ini laa dia lecturer yang digilai oleh heroin..
Rupa-rupanya dia adalah x-boyfriend Oh Yun Ju..
Dah tu mereka masih lagi ada hubungan sulit..

Tapi Nam Jung Woo ni sebenarnya mmg sukakan heroin..

Lee Dan

Dia ni adalah kakak angkat Lee Seol..
Mereka sama-sama jadi anak angkat dalam satu family..
Oleh kerana dia cemburu Lee Seol dapat jadi princess..
Dia telah bergabung dengan Oh Yun Ju untuk merampas kedudukan puteri..


Apa kesudahannya?!!

Aku pun belum tahu lagi..
Adakah spt biasa hero dapat kat heroin?
Ke heroin dapat kat lecturer tu?

Apa lagi..
Meh laa melampias seperti biasa :)
.
.
.

2 comments:

me suya said...

best. skrg paradise ranch pulak

NatashaHotNess said...

macam mana nak order DVD ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...