Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, March 18, 2010

Wishing Upon A Star / Pick The Stars

Akhirnya citer Wishing Upon A Star ni dah tamat minggu ni..
Ending yang sangat baik..
Jalan ceritanya bagus.. tak meleret..
Paling best sbb ada 20 episod..
Cukup utk habiskan cerita dengan smooth...

Citer ni pasal Jin Pal Kang (heroin) yg hidup sesuka hati..
Boros.. suka melawan.. keje tak sungguh-sungguh..
Smpi laa satu hari, parent dia mati tiba2 sbb accident..
Dan dia kena jaga 5 orang adik bawah dia..
Nak jadi susah lagi, rumah depa kena roboh..
Dia lak takde lansung duit simpanan..
Dan parent depa tak tinggal apa-apa duit..

Hero (paling kiri) merupakan peguam kat company heroin ni keje..
Adik hero (paling kanan) pun kerja ditempat yg sama..
Yang tengah tu, anak sedara depa yg tinggal sekali..

Hero ni lak.. perangai dia pelik sbb kurang kasih sayang..
Cerewet, tak pernah senyum, garang dan pernah suka perempuan..

Satu hari, heroin minta keje part time kat umah Hero jadi maid..
Dia diterima oleh 2nd hero...
Start keje situ.. dia mula seludup adik2 dia masuk rumah tu..
Bila dah kantoi.. hero halau depa sumer kuar rumah..


Lepas dia merayu.. hero kasi chance duduk situ utk 30 hari lagi..
Dalam 30 hari tu.. cam2 laa keje heroin ni wat nak cari duit sewa bilik..

Ntah camne.. hero pun suka heroin... 2nd hero pun suka.. anak sedara hero pun suka..
Tapi heroin sebenarnya dah ada sapa yg dia suka..
Dia dah suka org tu selama 5 tahun sejak dia mula keje..

Oleh itu, siapakah orang itu?
Adakah hero yang cerewet dan berperangai buruk?
Adakah 2nd hero yg sweet, cute, baik tapi tak reti nak luah perasaan?
Adakah anak buah depa yg muda, menganggur tapi kaya?
.
.
.

4 comments:

AdyShaRiz said...

best nye tukang ulas buat ulasan citer.. nanti sy cari citer ni

babyfreaks@ratusiput said...

aduhhh ade lg calon2 citer yg menarik...meroyan jap ni sme nk beli..ehehe...zel copek2 zel....tak sabau bebeno dah ni nk layan citer2 korea..

I want to lose weight said...

Sabar ratu..

Ko punya esok jalan ;)

MissReen said...

zel, nak order citer ni plus citer baby & me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...