Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, May 20, 2015

Marriage Not Dating

Dah lama aku tak tengok drama betul-betul..
Selalunya aku tgk melompat2..
Nak kasi cepat habis..

Tapi..
Drama ni suka banget!!



Drama ni bermula dengan kes salah faham..
Sebenarnya heroin adalah makwe kepada kawan hero..
Senang kata... 3rd hero laa...
3rd hero ni pulak.. takde laaa cintan habis dengan heroin..
Dia plan nak main-main je..
Sampai laaa satu hari heroin ajak 3rd hero kahwin...
3rd hero terpaksa minta bantuan hero sbb dia tak mahu kahwin lagi..

Hero pun bantu...
Dalam dok bantu kawan dia utk larikan diri dari heroin..
Mak hero salah anggap..
Dia igt heroin adalah makwe kepada hero...





Ini laaa dia heroin dan hero..
Hero ni jarang tau dapat jadi hero baik..
Selalunya dia jadi 2nd hero yang jahat..

Bila dah jadi hero ni..
Baru nak nampak..
Hensem laa pulak hoi!!!!

Tapi dia ni hensem kalau tak senyum..
Kalau senyum... berkurang hensem dia tu..

Hero ni kerja as plastic surgeon..
Dia buka klinik platic surgery..


Hensem kan...
Tapi dia ni ada satu impian..
Impian dia ialah nak hidup sendiri selama-lamanya..
Disebabkan ibu bapa dia ada masalah dalam perkahwinan..
Jadi dia buat keputusan tak mahu kahwin selama-lamanya..

Tapi mak dia ugut..
Kalau dia tak mahu kahwin..
Dia akan jual rumah yang hero duduk..
Rumah tu rumah lama family depa..
Hero ada banyak kenangan kat rumah tu..


Ni heroin..
Keseluruhan drama ni best sebab dia..
Gaya dia yang selamber dan suka cakap lepas..
Jadikan drama ni fun to watch..

Lepas dia di clashkan oleh 3rd hero..
Secara tetiba dia terlibat dalam kehidupan hero..
Asalnya... dia hanya nak bantu hero..
Dan hero pula akan bantu dia balas dendam pada 3rd hero..

Heroin ni berlakon seolah2 dia ngn hero akan berkahwin..
Tapi gaya dia nak pura2 berlakon tu..
Tak menjadi pun..
Malah.. jadi cam real pulak..

Apa je skrip yang hero rancang..
Kesudahannya tak ikut skrip pun..
Tapi benda yang dirancang tu jadi..
Malahan melebih2 lagi :))

Best tau!!



Ini pulak 2nd heroin dengan 2nd hero..
2nd heroin adalah bekas kekasih hero..
Cam biasa laaaaa....
Dia nak balik ke hero..

Yang 2nd hero pulak..
Nak ke heroin..
Biasa juga..

Yang lainnya..
Heroin pun nak ke dia..
Depa dua ni sempat couple sekejap..
Wpun dalam masa yang sama.. dia masih tolong hero..



Selfie lakonan gak semata-mata..
Nak tunjukkan pada family lelaki tu..
Yang dia dah ready nak kahwin..

Padahal lepas selfie tu..
Mula balik bermasam muka sama sendiri..


Seperti kebiasaannya juga..
Tentu laa heroin akan dapat kat hero..

Tapi masa depa dah start couple..
Keluarga hero pulak dapat tahu kisah sebenarnya..
Yang depa berdua berpakat je sebenarnya..
Apa lagi.. mengamuk laa mak hero..
Dia cuba nak pisahkan depa dua ni..
Sebab dia masih tak percaya yang depa dua ni dah saling cinta..

So..

Apa kesudahannya..

Sila-sila...
.
.
.






Sunday, May 17, 2015

Hadiah Hari Ibu..



Sebenarnya tak pernah disambut pun..
Elok anak2 aku..
Elok aku adik beradik...
Memang tak wujud Hari Ibu ni dalam kehidupan kamiorang..

Agaknya dek pengaruh TV...
Dok sebut2 Hari Ibu..
Malam Hari Ibu tu Khaleef tanya soalan...

"Mami nak hadiah apa hari ibu? Mami nak kek?"

Takpe Khaleef...
Mami dah dapat hadiah paling best di dunia..

"Apa mami?"

Mami dapat berehat sepenuhnya bila Kalep & Adik pergi rumah nenek 2 hari 1 malam di hujung minggu dan tinggalkan mami sorang-sorang kat rumah..

"Pelik hadiah mami ni...."

:))
.
.
.

Thursday, May 14, 2015

Kasihan sama ini blog..

Tuan dia tahun ni sangat busy..
Busy dengan kerja..
Busy dengan kerja sampingan..
Busy dengan anak..

Dah tu.. bila tak busy, lupa pula ada blog...

Skang ni rasa update kat FB lagi senang..

Tapi tu ler..
Sayang ler pulak dengan review-review cerita Korea dalam ni..

Nak kena seru semangat mengreview tu balik..

Apa pun..

Nak update laaa apa drama2 baru yang ada tapi tidak direview

1- Marriage Not Dating
2- Healer
3- Punch
4- Secret Hotel
5- Liar Game
6- Preserve Gu Haera
7- Nine Plus Boy
8- Modern Farmers
9- High School, King Of Life

Kalau drama Melayu pulak..
Apa yang ada kat TV3 tu..
Aku ada laa juga..
.
.
.

Wednesday, April 22, 2015

KWSP - Merempan di media sosial sahaja tidak cukup

Untuk yang ada i-akaun..
Sila log in dah isi kaji selidik kwsp ni..
Mudah dan ringkas sahaja


1- Log in i-akaun

Kalau takde i-akaun, boleh buat di mana2 kiosk KWSP..
Selain di pejabat KWSP..
RHB Bank selalu ada kiosk KWSP ni..

Takde i-akaun..
Sila laa terus merempan di facebook!!


2- Klik Sertai Kaji Selidik..



3- Baca laa Objektif ke hape ke..
Lepas tu klik...
Argh!! lupa lak aku klik button apa..
Tapi kaler merah laa..
Bila klik tu baru kaji selidik ni bermula..



4- Isi laa apa yang diminta..
Semuka je pun..

Dia punya style..

SANGAT TIDAK SETUJU hingga SANGAT SETUJU..

Tapi ayat2 yang digunakan..
Akan membuatkan korang serba salah nak pilih pengeluaran 55 tahun..
Sila teguhkan pendirian anda..

PILIH UNTUK KELUAR SEMUA PADA UMUR 55 TAHUN



5- Last sekali ada kotak putih..
Dalam  ni boleh laa nak mengamuk ke..
Nak tulis elok-elok ke..
Ini peluang anda..

Last sekali..

Jangan lupa klik HANTAR!!!

Senang jekan..

Oleh itu tunaikan tanggungjawab anda ;)
.
.
.

Tuesday, April 14, 2015

Ins4nity Max : 30



Akhirnya... sampai seru aku memproses workout baru :)

Aku pilih... INSANITY MAX : 30

Ini adalah rentetan dari Insanity.. Insanity Asylum... T25..

Satu lagi workout terjelan lidah..


Dari yang aku dah baca kat blog2..
Max 30 ni kelebihannya..
Boleh transform body kepada best shape of your life!!!!

Dalam banyak2 jenis workout..
Max 30 ni antara yang terbaik..

Tapi tu ler..
Nak kena kuat semangat buat ni..
Kalau T25 guna 3 bulan..
Max 30 hanya guna 2 bulan...

60 hari..
Tapi beri result yang sama spt workout yg guna cycle 90 hari..
Hebatkan!!!

Satu lagi..
Max 30 takde guna equipment..
So hanya ANDA + BAJU + SELUAR + KASUT + LANTAI

Kemudian pasal masa la..
Hanya perlu 30 MINIT sahaja sehari..

Lepas balik keje..
Masak.. basuh kain.. sidai..
Sebelum mandi tu..
Layan dulu 30 minit..
Pastu mandi dan berehat..


Aku dah tengok step-stepnya..
Agak dahsyat juga..
Kalau ko orang nyer push up pun terkial-kial..
Max 30 bukan ler untuk kamu..

Untuk capai level ketahanan to the MAXIMUM!!
Aku nasihatkan korang masa workout tu..
Volume TV tu kuatkan..

Sebab kalau rasa nak mengalah..
Korang akan boleh dengar Shaun T bagi semangat..
Jangan putus asa..
Kalau tak larat angkat tangan tinggi..
Angkat tangan rendah pun takpe..
Janji jangan tinggalkan tempat berdiri anda..




Yang biru tu bulan pertama..
Yang merah tu bulan kedua..

Namun... disebabkan aku nak minimakan penggunaan DVD..
Maka.. aku dah gabung2kan..
Cam biasa..

Sapa yang berhajat nak sekeping2 camni pun aku layan..
Bagitau je..

Harga di pasaran... USD40 lebih kurang..
Harga pasaran gelap?
Hubungi aku kalau nak tahu ;)




Max 30 - Ab Maximizer..
Pendek2 je..
Tapi set ni bukan sekali dengan Max 30 bulan pertama ngn kedua tu..

Ini yang lain..
Tapi digabungkan dengan Max 30..
Ada jadual lain..

Dengan rasa baik hatinya..
Aku includekan sekali Ab Maximizer ni secara percuma!!!



Nampak tak?
Semua orang naik ke udara...
Tapi ada seorang perempuan belah kanan tu..
Dia masih berpijak di bumi nyata..

So.. dia ada modifier!!
Minah tu layan low impact level..

Untuk yang tak boleh buat to the max..
Atau baru nak berjinak2 workout..
Boleh follow perempuan itu..


Walaupun nampak photoshop..
Tapi mamat ni telah menang Max 30 Challenge

Perut tayar michellin cepat hilang dengan Max 30 ni


Dahsyat wei!!!!!



Dia ni testimoni paling aku suka..
Dan beza sebegini banyak..
Hanya dalam masa 1 minggu!!!!

Ini membuktikan sapa2 pun boleh buat Max 30 ni..
Takde had berat..
Oleh itu..
Jika mahu,,,
Anda tahu apa mau buat!! ;)


.
.
.
.



Thursday, April 9, 2015

Pinocchio

Bercintanya nak review drama Korea skang ni..
Sebenarnya banyak dah drama yang available..
Tapi aku tak review...
Boleh kata up to date smpi ler ke Hyde, Jekyll and Me

So, sapa2 yang nak drama yg latest..
Boleh whatsapp je aku tanya okay..


Pinocchio ni lama dah habis..
Aku baru je habis tengok minggu lepas..
Dramanya okay.. best laa jugak..
Aku suka..

Bila part happy.. seronok jer..
Bila part sedih.. meleleh air hidung woi!!!


Ni ler hero ngn heroin..
Aku mmg suka hero ni..
Dia ni berlakon apa pun menjadi saja..

Hero ni asalnya mempunyai kehidupan yang bahagia dengan family dia..
Dia dan abangnya sama-sama cerdik pandai..
Ayah depa seorang Chief bomba..

Sampai laaa satu hari..
Ada insiden yang menimpa..
Ayah mereka dituduh sebagai penyebab kematian banyak nyawa..
Nak jadi berita hangat...
Ayah depa dituduh menghilangkan diri..

Yang paling menyakitkan hati..
Wartawan-wartawan yang memanipulasi kenyataan dari keluarga mereka..
Akibat tidak tahan tekanan..
Mak mereka bunuh diri bersama hero..
Tapi hero terselamat..
Namun.. dia menghilangkan diri sehingga berbelas tahun lamanya..


Dalam masa dia hilangkan diri tu..
Sebenarnya dia tinggal bersama keluarga heroin..
Tapi masa tu dia jadi pakcik angkat kepada heroin..
Kerana atuk heroin telah mendaftarkan hero sebagai anak dia..

Yang jadi tajuk PINOCCHIO ni..
Adalah kerana heroin ada mengidap sindrom Pinocchio ni..
Maknanya heroin tidak boleh bercakap bohong dan tidak bercakap benar..
Bila dia berbohong.. dia akan SEDU..
Itu yg dipanggil Pinocchio..

Wpun dia ada masalah Pinocchio..
Cita-cita heroin adalah mahu menjadi wartawan TV..
Sama seperti mak dia..



Mak heroin ni..
Adalah penyebab utama mak hero bunuh diri..
Abang hero sangat dendam dengan mak heroin ni..

Bila heroin dan hero dah habis belajar..
Depa sama-sama apply jadi wartawan..
Depa berjaya jadi wartawan..
Tapi bukan dalam stesen TV yang sama..

Perangai mak heroin ni sebenarnya masih belum berubah..
Akhirnya cite lama dia tu terbongkar juga pada anak dia..


Yang heroin ni pulak rasa bersalah sangat pada hero..
Padahal masa tahu tu.. depa ni dah couple..
Atas sebab rasa bersalah dan dendam..
Mereka putus cinta..



Tapi bab putus cinta tu.. takde sedih pun..
Citer abang & adik ni yang sedih bebenor..

Kan hero ada abang yang terpisah..
Rupanya abang dia lagi jadi pendendam berbanding dengan hero..
Sampaikan dia dah bunuh beberapa orang yang terlibat dalam kes ayah dia..
Target dia yang terakhir adalah mak heroin..

Tapi.. nasib baik hero dapat tahu hal abang dia tu..
Jadi dia nasihatkan abangnya supaya berhenti dan serah diri..
Ni ler antara part-part yang meleleh ayaq hidung!!
Sedih wei!!!


Ni pun sedih laa juga..
Cinta dan rasa bersalah bergabung..
Yang hero pulak.. cinta dan dendam..
Dia masih dendam pada mak heroin..

So, nak tahu apa sudahnya drama ni..
Kena laa tengok sendiri..
Memang best..
Koleksi wajib ada untuk peminat drama korea...
.
.
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...