Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, September 17, 2014

The Orient Star Resort Lumut


Lama dah pergi ni..
Awal bulan.. MIJ ada hi tea kat sini..
Memula cam malas nak ikut..
Bila google.. cantik pulak tempatnya..
Yang penting ada pool..
So, memejam mata dan membooking bilik kat hotel ni..
Mahal juga.. paling murah pun 1 malam rm230.00...
Nak-nak pulak ambik malam minggu..


Tapi ok juga laa..
Selesa.. bilik besar..
Siap ada balkoni..

Ada satu hotel yang aku sewa masa kat Melaka..
Harga paras ni juga..
Tapi sempit yang amat..



Pool dia mmg best..
Tapi kesian untuk budak2 macam Kalep..
Utk kolam kanak-kanak.. terlalu jangkat untuk dia..
Paras pinggang Hasya..

Pool untuk dewasa pulak..
Terlalu dalam untuk dia..
1.4 meter..
Tak jejak lantai kolam pun dia..
Tapi dia tak takut pun..
Selamba je bergaing2 kat pinggir kolam tu..
Aku pulak seram.. takut terlepas ke hape..


Tapi Kalep ni dah boleh berenang sikit-sikit..
Cumanya kadang2 bila dia panik..
Dia menggelupur dalam air..
Kalau kita tak kacau dia.. elok je dia berenang..
Dalam 3-4 meter.. dia boleh dah..




Ni budak paling suka..
Paling susah nak suruh keluar kolam..
Ada je alasan dia..
Last2 cakap kat dia..
Jap lagi polis datang nak tutup kolam..
Baru dia keluar..


Yang lepas tali tengah tu..
Lagi dalam..
1.8 meter..




Sarapan kat hotel ni..
Biasa2 je..
Tak banyak pilihan pun..
Tak padan harga..

Lokasi hotel ni dekat dengan Pekan Lumut..
Kalau gigih..
Boleh je jalan kaki ke pekan.. ke water front tu..
Ada basikal juga untuk disewa..
Tu pun kalau gigih laaa :)
.
.
.

Tuesday, September 16, 2014

You Are All Surrounded

Sebenarnya drama ni dah lama siap..
Tapi sebab aku nak review selepas aku tengok..
Jadi lambat laaa sket...


2-2 hero class A...
Lee Sung Gi.. huhuuhuu..
Dia ni tak makan tua betulkan...
Wpun dia mmg muda lagi..
Tapi dalam drama ni dia nmpk sgt muda dari umur dia..
Ni baru betul namanya baby-faced :)

Drama ni genre kepolisian..
Ada comedy gak sket-sket..
Tapi ada satu watak ni..
Memang sangat menyakitkan hati..



Hero ni jadi polis bukan pasal itu cita-cita dia..
Dia jadi polis sebab nak cari..
Kisah sebenar disebalik pembunuhan mak dia..

Mak dia seorang nurse sekolah..
Satu hari dia ternampak satu kes jenayah.
Seseorang telah membunuh pelajar sekolah..
Dan dia satu-satunya saksi kes tersebut..

Tapi sebenarnya pembunuhan mak dia tu..
Takde kena-mengena pun pasal dia jadi saksi..
Ada hal lain disebalik pembunuhan itu..


Mula-mula dia sangka ketua pasukan dia ni yang bersubahat dalam pembunuhan mak dia..
Tapi bila disiasat-siasat.. bukan dia..
Ada satu lagi misteri tentang siapa yg guna nama yg sama dengan ketua dia..

Ketua Pasukan ni pula adalah polis yg bertanggungjawab dalam kes yg mana mak dia kena jadi saksi..
Namun, dia gagal untuk melindungi mak hero dari dibunuh..
Hero pulak hilang sejak dari hari mak dia mati..
Dan akhirnya dia muncul dengan identiti baru..



Heroin mmg ada sorang je dalam drama ni..
Dia dengan hero berasal dari daerah yang sama..
Masa sekolah-sekolah.. depa dua  ni selalu bergaduh..
Sampai laa hari mak hero mati..
Lepas tu dia tak pernah nampak hero lagi..

Bila dia masuk dalam pasukan polis..
Dia cam terasa-rasa cam kenal hero..
Cumanya nama lain..

Ikutkan awal2 depa ni saling tak suka pun..
Tak sangka pulak..
Tiba-tiba hero suka pada heroin..
Aku igtkan heroin yang suka dulu...

Tapi.. drama ni takde laa banyak sangat pasal depa ni..
Wpun gitu tetap sweet and cute :)


Ni watak jahat yang sangat menyakitkan hati..
Nak tau apa kelaku buruk dia..
Kena ler menonton drama ni..

Tapi bukan dia paling jahat..
Ada yang lagi jahat...


Aku memang suka kalau drama-drama penyiasatan ni..
Sebabnya setiap episod akan ada jalan citer yang lain..
Dah episod akhir-akhir..
Baru laa betul2 menumpu pada kes mak hero sahaja..

Oleh itu..
Sapa mahu.. sila la order ;)




Tuesday, September 9, 2014

Busy Bee...



Minggu depan meeting bersama SUB..
Lama dah tau.. dari bulan Jun..
Tapi masa tu rasa cam lama lagi..
Minggu lepas pun aku masih rasa cam lama lagi..

Minggu ni baru terasa kehangatannya..
Serabut perut wei!!

Dah ler.. minggu lepas dah ada Zon lain yang meeting..
Cam2 cerita laa kami dengar..
Lagi tambah rama-rama dalam perut ler..



Sian anak buah aku wei..
Cam2 benda aku gesa depa..
Yelah..
Aku kan mak buah..
Kalau anak buah tak provide data..
Camne aku nak teruskan keje aku pulak..

Pasalnya keje PID ni lain sket..
Anak buah tak duduk sama dengan mak buah..
Jadi apa2 hal mmg kena emel..
Arahan kena buh kat facebook untuk fast response..

Harap2 anak buah aku tak geram laa dengan aku..

Arahan pun asyik bertukar-tukar..
Kejap gini.. Kejap gitu..
Harap depa faham ler..



Korang sumer tau dak..
Makcik Rehan yang tersohor tu..
Dulu adalah anak buah aku jugak...

Can not imejin..
Bagaimanakah dia carutkan aku kalau kala ini dia masih bersama PID :))

Apa-apa pun...
Buat semua anak-anak buah aku walau di mana berada..
Mak buah pun adalah...

SAYA YANG MENURUT PERINTAH!!
.
.
.

Tuesday, September 2, 2014

STORKSAK OLIVIA DIAPER BAG - Preloved RM270.00 (nego tipis2)


Untuk mama.. mami.. ibu.. emak yang suka stylo mylo...
Diaper bag STORKSAK ni memang pilihan terbaik..

Beg ni baru dibeli lebih kurang sebulan..
Sudah dipakai kurang dari 3 kali..
Masih berbau kedai lagi..
Original Tag juga masih ada...

Ownernya nak jual kerana dia telah tergoda dengan diaper bag yg lain..
Yang lebih mahal semestinya..
Maka.. dia mahu jual ini bag untuk memodalkan dia beli bag lain :)



Ini harga sebenar dia beli sebulan yang lalu..
Dengan seller yang sama..
RM539.00





Cantikkan...
Aku ni pasal takde angan-angan nak baby..
Kalau tak.. aku dah beli utk diri sendiri..

Dia nak tolak murah je wei!!!





Kat oversea...
Storksak ni mmg terkenal..
Selalu diguna oleh artis2 gred A..
Antara penggemar bag jenama ni ialah Angelina Jolie..



Untuk yang berkenan...
Boleh PM atau whatapps aku utk maklumat lanjut..

Harga nak jual..
RM270 termasuk Pos Laju..
.
.
.

Monday, September 1, 2014

Restoran Sukho Thai Bukit Beruntung

Ini merupakan kunjungan kedua ke SukhoThai..
Kali pertama lunch..
Takde apa yang menarik..
Cam restoran masak kampung biasa...
Ada nasi campur..
Aku tak makan pun time tu..
Minum je..


Kali ni datang malam pulak..
Sukho Thai ni.. malam baru ada masakan panas..
Orang boleh tahan ramai..
Aku pilih restoran ni sebab paling utama..
Bersih dan selesa...

Mula tu igt nak makan kat food court Tesco..
Sekali tgk..
Punya laaaaa KOTOR!!!!!!

Hilang selera aku nak makan..
Hatta Kalep minta nak beli air pun aku tak bagi..


Lupa pulak nak snap gambar menu..
Harga dalam kategori mampu bayar..
Jauh lebih murah dari makan kat Easy Cafe :)

Untuk malam ni..
Sebab kami datang sekeluarga..
Ada 2 dewasa.. 3 kanak-kanak..
Maka, lebih jimat jika ambik hidangan pakej..

Ni Pakej A

Ayam goreng kunyit
Tomyam
Siakap 3 Rasa
Telur dadar udang
Sayur Kailan
Nasi 4 pinggan

RM65.00

Air order asing = RM4.80

= RM69.80

Rasa boleh tahan..
Waktu menunggu juga boleh diterima akal..
Anak-anak pun selesa dalam tu..
Meja besar.. kerusi selesa..
Nyaman.. TV ada depan belakang..

Secara keseluruhannya..

BAIK

dan akan berkunjung lagi dilain masa :)
.
.
.

Tuesday, August 26, 2014

Makan-makan raya di PID

Setiap kali raya..
Zon aku ni wajib buat makan-makan..
Ni tradisi dari zaman takde zon lagi..
Kalau dulu ikut negeri..

Kali ni nak kasi meriah...
Jemput Zon 4 sama..
Selain dari jamuan raya..
Ada laa meeting sesikit..
Sebagai persediaan nak pergi meeting tengah bulan depan..


Kek batik dari Sg Air Tawar...
Masa makan kat PID.. agak keras sket..
Rupanya.. kena tapau balik rumah baru sedap!!

Malam tadi aku makan sorang-sorang..
Memang coklat dah meleleh..
Biskut dah lembut.. terbaik!!


Ni pulak kek Secret Recipe..
Murah rezeki..
Tetiba Nunu nak belanja kami semua kek..
Sempena harijadi dia..
Tak tau apa nama kek ni..
Cam Indulgence.. tp ada almond dalam tu..


Ni tau dah sapa masak..
Confirm aku punya :))

Tapi petainya tak berapa best..
Tak rangup..
Pasalnya aku beli petai siap kupas kat NSK..
Lupa nak pergi pasar pagi Ahad tu..
Pasrah jelah janji ada petai..


Ni pun aku juga...
Sayur campur sempoi..
Tapi cam kurang garam..
Takpe.. sihat tu :)


Ini dari ahli baru Zon 3..
Pengganti Makcik Rehan di PID Rasa..
Dia bawa daging dendeng yang sedap..


Ni pulak pajeri nenas dari Parit...
Kuahnya sedap wei..


Bergedil ayam Sabak Bernam..
Tetiba feeling cam tengah atkins diet pulak..


Ni super best..
Sambal ikan bilis dari anak buah aku..
Selalu dia bawa sebekas tak cukup..
Kali ni dia bawa 4 bekas terus..
Aku ler untung..
Siap ambik semua bawa balik..
Simpan dalam bekas elok2..
Bekukan..
Cukup ni stok sambal untuk 1-2 bulan..


Sambal belacan Kak Zel jugak..
Akukan dekat..
Tuan rumah.. bawa banyak benda laa sket..

Lagi ada rainbow cake.. kek lapis sarawak... buah tembikai..
Air oren.. Teh O panas.. air mineral...

Untuk minum petang pulak..
Aku tempah Laksa d' Pokok...
Goreng pisang.. cucur badak.. kuih udang..

Kesimpulannya...

MELAMPAU KENYANG :))





Ramai tak anak buah aku?..
Tapi ni ada dari Zon 4 jugak..

Bersyukur sangat staff2 dalam Zon aku ni tak banyak kerenah..
Kalau suh buat keje.. buat..
Suh anta report.. anta..
Sangat melegakan..

Akhir kata..

Mak Buah korang mengucapkan Selamat Hari Raya..
Maaf Zahir Batin..

Jumpa pulak tengah bulan ni di Melaka..
.
.
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...